...-fettsyror föroreningar, % max: Negativ
Färgningsämnen, tillåtna att tillsätta: Enligt internationella standarder
Konstgjorda smaker, tillåtna att tillsätta: Enligt internationella standarder
Antioxidanter: 200mg/kg men gallat högst 1000mg/kg
Konserveringsmedel: Enligt internationella standarder
Antiskum: 100mg/kg
Antikristallisation: 1250mg/kg
Tvål innehåll: 0,005 max
Olösliga föroreningar % massa: 0,5 max...
...Över det skyddade området som kallas "oljans väg" i Umbrien, på de böljande Amerini-kullarna, odlas våra oliver. Vi extraherar vår olja FenOlio uteslutande från våra egna oliver.
Oljan är rik på polyfenoler, kraftfulla naturliga antioxidanter med höga nivåer av vitamin E som kan motverka de skadliga effekterna av fria radikaler.
Kvaliteten på FenOlio kännetecknas inte bara av den låga...
Från de hundraåriga olivträden på fälten, som odlas utan kemiska behandlingar, utvinns vår kallpressade extra jungfruolja med hantverksmetoder, i respekt för traditionen och de mest innovativa kvalitetsstandarderna. Skörden av oliverna följer de rätta mognadstiderna. Därefter påbörjas malningen inom två timmar. På så sätt behåller oljan alla sina näringsämnen, såsom polyfenoler och andra naturliga antioxidanter, som slutligen ger oljan den typiska smaken av den nyplockade gröna oliven.