Produkter för couscous ris (2)

Koriander - Oljefrön

Koriander - Oljefrön

Koriander används som krydda i matlagning och för att ge en behaglig doft i parfymeri, kosmetika och tvålframställning. Växten är en bra honungsplanta. Den används i stor utsträckning som krydda för att smaksätta och förstärka korv, ost, konserverat kött och fisk, inlagda grönsaker, samt likörer, och tillsätts i bakning av Borodino-bröd, konfektyr och kulinariska produkter, liksom i tillverkningen av vissa typer av öl och likörer (i Tyskland). Eterisk olja utvinns från frukten, som används för syntes av linalylacetat, citral och andra aromatiska ämnen som används i parfymeri och kosmetika för att ge parfymprodukter doften av liljekonvalj, viol, ros, bergamott, lilja, citron, etc. Eterisk olja används inom teknik, tvålframställning och textilindustrin. Efter destillering av den eteriska oljan extraheras den feta oljan, som används inom tvålindustrin och produktionen av oljesyra.
Spelt - Spannmål

Spelt - Spannmål

Det är en spannmålsgröda. Den mognar, är motståndskraftig mot många svampsjukdomar och är anspråkslös. Axet är skyddat från smuts, förlorar inte den ackumulerade fukten och är skyddat mot skadedjur. Det innehåller mycket protein, få kalorier och de flesta aminosyror som är oumbärliga. Det innehåller även andra vitaminer och olika makro- och mikronäringsämnen. Många olika rätter kan tillagas av det: bröd, gröt, soppor, kex, såser och krämer, samt tillbehör till fisk, kött och desserter.