Cassoulet från Castelnaudary i burk 2 portioner 1100g - Våra Cassoulets
Haricots lingots ursprung Frankrike, confiterad anka (för sin kvalitet använder vi endast anklår), ursprung Frankrike, korv och fläskkött ursprung Frankrike, svål, tomat, salt, peppar, kryddor. SULFITTRÄNGER.
KOCKENS RÅD:
Lägg cassoulet i en lergryta så att korvarna syns. Jag tillsätter, för min del, ½ glas vatten.
Jag låter den gratinera i ugnen medan jag går ner i min vinkällare för att hämta en god Corbières eller Minervois att ha till.
Detta är den kungliga rätten från Castelnaudary, som har sitt ursprung i den lokala traditionen. Den har fått sitt namn efter den behållare där den sjuder: cassole.
Legenden:
Cassoulet föddes under en belägring där chaurierna (invånarna i Castelnaudary) var martyrer under medeltiden.
På grund av bristen på mat samlade de ihop och tillagade alla de sista livsmedel de hade kvar, vilket gav upphov till den berömda cassoulet från Castelnaudary.