Cassoulet från Castelnaudary i burk 2 portioner 1200g - Våra Cassoulets
Haricots lingots ursprung Frankrike, confiterad anka (för sin kvalitet använder vi endast anklår), ursprung Frankrike, korv och fläskkött ursprung Frankrike, svål, tomat, salt, peppar, kryddor. SULFITER spår.
KOCKENS RÅD:
Lägg cassoulet i en lergryta så att korvarna syns och tillsätt ett halvt glas vatten.
Jag låter det sedan gratinera i ugnen medan jag går ner i källaren för att hämta Corbières-vinet eller Minervois för att komplettera rätten.
Det är kungarätten i Castelnaudary, som kommer från den lokala traditionen. Den har fått sitt namn från den behållare där den sjuder: cassole.
Legenden:
Cassoulet föddes under en belägring där Chauriens (invånarna i Castelnaudary) var martyrer under medeltiden.
På grund av bristen på mat samlade de ihop och tillagade alla de sista varorna de hade kvar, vilket gav upphov till den berömda cassoulet från Castelnaudary.