Skyddspåsar för livsmedelstransport
Abfjädring och stötdämpning
Uppblåsbara skyddssäckar är fyllda med gas. När frukten påverkas av yttre krafter kan gasens kompressibilitet effektivt dämpa stötar. Till exempel, under transportprocessen, när fruktlådan kolliderar eller får bucklor, kan uppblåsbara påsar minska kollisionen mellan frukten och frukten samt kollisionens styrka, vilket minskar fruktens skador från kollisioner.
Förhindra extrudering
Det kan fylla gapet mellan frukterna för att undvika deformation eller skador på frukterna genom ömsesidig extrudering. Särskilt för vissa mjuka frukter, som jordgubbar, druvor, etc., kan det också bevara deras ursprungliga form.
Lägre kostnader
Jämfört med vissa traditionella komplexa förpackningsmaterial är råvarukostnaderna och tillverkningskostnaderna för uppblåsbara skyddspåsar relativt låga. Samtidigt kan transportkostnaderna också minskas på grund av den låga vikten, eftersom lättare förpackningar kan minska transportvikten och därmed transportkostnaderna.
Miljövänligt
De flesta uppblåsbara skyddspåsar är återvinningsbara eller lätt nedbrytbara och belastar miljön mindre. Detta motsvarar moderna samhällens krav på miljövänlig förpackning.
God synlighet
Några av de uppblåsbara skyddspåsarna är genomskinliga, så att konsumenterna direkt kan se frukternas tillstånd, vilket ökar frukternas attraktivitet.
Lätt att lagra och använda
När de inte är uppblåsta tar de uppblåsbara skyddspåsarna lite plats och är lätta att lagra. När de används kan de snabbt blåsas upp med en enkel uppblåsningsutrustning som är enkel och snabb att använda.