Ekologisk hel kardemumma
Vad är kardemumma?
Kardemummaväxter (Elettaria cardamomum) växer främst i högre och skuggiga områden nära tropiska skogar med relativt hög nederbörd. Dessa förhållanden finns främst i Sydostasien och Centralamerika. Kardemumma är också känd som grön kardemumma och är släkt med ingefära. Kardemumma har en läcker söt och skarp doft. Kardemumma smakar som bergamot, citron och kamfer. Kapslarna torkas efter skörd och blir sedan matt gröna i färgen. De är 1,5 till 2 cm långa.
Hälsosamma egenskaper hos kardemummakärnor och tillämpningar
Kardemumma innehåller många mineraler som järn, kalcium, kalium och mangan. 1 matsked innehåller redan 80% av det dagliga rekommenderade intaget av mangan. Kardemumma används i många rätter för att ge en raffinerad smak, till exempel i rostad köttfärs och kokta korvar. Det är också en vanligt använd krydda i många östliga och afrikanska rätter. Kardemumma har en mycket specifik smak. Om du använder för mycket av den, ger den en överväldigande...