Mononatriumglutamat
Mononatriumglutamat (MSG) är ett salt av glutaminsyra, en icke-essentiell aminosyra som naturligt finns i många livsmedel såsom kött, fisk, mejeriprodukter, grönsaker och svamp. Det kommer som ett vitt kristallint pulver och är känt för sin förmåga att förstärka umami-smaken i livsmedel. Umami är en av de fem grundläggande smakerna tillsammans med söt, salt, sur och bitter, och beskrivs som en smakrik, köttig och tillfredsställande smak. MSG används i stor utsträckning inom livsmedelsindustrin som en smakförstärkare för att förbättra smaken och acceptansen av bearbetade och konserverade livsmedel. Trots vissa kontroverser kring dess säkerhet i stora mängder, är MSG godkänt av flera livsmedelsmyndigheter världen över och förblir en vanlig ingrediens i många livsmedelsprodukter på grund av dess förmåga att ekonomiskt och effektivt förbättra smaken.
CONTAINER: 5kg, 25kg och 200kg IBC