Sojalecitin Vätska
Sojalecitin, biprodukten av raffinerad sojabönolja, tillverkas av de gummier som erhålls under degummingsprocessen av den råa sojabönoljan (för att producera raffinerad sojabönolja). Under degummingsprocessen extraheras och dehydreras gummier under kontrollerade förhållanden för att få rått sojalecitin. Detta råa sojalecitin raffineras och standardiseras vidare i olika kvaliteter för att fungera som råmaterial i olika tillämpningar. Sojalecitin har en karakteristisk gyllene gul färg, det är visköst till sin natur och har en karakteristisk doft av sojabönor.
Mångsidigheten och de multipurpose egenskaperna hos sojalecitin gör det möjligt att fungera som stabilisator, dispergeringsmedel, emulgeringsmedel, våtmedel, antioxidant, anti-sprutmedel, frigöringsmedel, bindemedel, viskositetsreducerare, etc. i en mängd olika tillämpningar.
Sojalecitinstandard används i olika produkter såsom inom livsmedel, kosmetika, läkemedel, nutraceuticals och hälso- och sjukvårdsapplikationer.