Vit Vallmo 1000g
Vit vallmo är mindre känd än blå vallmo, trots att den är ett utmärkt tillskott till olika typer av bakverk och mer därtill. Den kännetecknas av en söt och mild smak. Den innehåller värdefulla näringsämnen. Den är en rik källa till fettsyror, protein och fiber. Den är mycket populär i orientaliska kök.
Vit vallmo innehåller mineraler som: koppar, kalcium och fosfor samt järn, magnesium och zink. Den är rik på B-vitaminer, innehåller vitamin E och folater.
Ingredienser: vit vallmo frö
Näringsvärde per 100g
Energivärde 2213kJ/534kcal
Fett 37g
varav fettsyror 18g
varav sockerarter 3g
Protein 22g
Fiber 20,5g
Salt 0g
*RWS - Referensvärde för intag
Användning:
Vit vallmo passar utmärkt som en variation i julrätter, såsom kutia, makowiec eller olika typer av dumplings. Den kommer också att förhöja smaken på tårtor, kakor och sött hembakat bröd. Efter rostning kan vi även strö den över sallader, smörgåsar, müsli, havregryn eller smoothies.