Flexibla förpackningar - BIB - Påsar och Kartonger BIB: förpackningen för förseglade påsar
BIB, som består av en flexibel påse och dess förpackningskartong, är den oumbärliga flerformatsförpackningen (från 0,5L till 20L) och flervätskor som erbjuder ett brett utbud av kranar och distributionssystem.
BIB möter de specifika behoven för varje vätska, oavsett om den är livsmedelsrelaterad eller inte. Dess täthet, flexibilitet, lätthet och användarvänlighet gör BIB till en effektiv och numera oundviklig flexibel förpackning.
Förutom att designa och bygga automatiska eller semi-automatiska fyllningsmaskiner, har Technibag ett sortiment av påsar och kartonger att använda på sina maskiner!
Tillämpningsområde
Från vin till mejeriprodukter, inklusive såser och oljor; alla flytande livsmedelsprodukter kan förpackas i BIB.
Icke-livsmedelsprodukter som rengöringsmedel, kosmetiska produkter eller flytande gödningsmedel är också mycket praktiska för många användare när de förpackas i BIB.
Egenskaper
Hygien
+ fler detaljer
Bib
Påsar
Kartonger
Typ
Enkel (separerade)
Webb (anslutna)
Bas
Kvadratisk / Rektangulär
Material/Sammansättning
Aluminiumbelagda PE-filmer = Pet Met eller Transparenta = Evoh (Polyeten-Nylon)
Kartonger - (val av olika kanaler) (EB – EC) + anpassningar 1 till 6 färger
Innehåll (liter)
0,5-1-1,5-2,2-2,25-2,5-3-4,5-5-10-15-20-30L
Olika korkar och kranar beroende på de förpackade vätskorna
BIB är helt säker för livsmedelsprodukter eftersom den flexibla påsen och kranen uppfyller alla nödvändiga hygienkrav.
BIB garanterar perfekt hygien för produkten, i alla stadier, från förpackning till konsumtion:
Lufttillbakadragningssystem som säkerställer en hermetisk fyllning.
Säker lagring och transport
Låsbart och helt tätt lock
Konserveringen av produkter förbättras ofta i BIB. Till exempel kan fruktjuicer förvaras i 1 år innan de öppnas och flera veckor efter att de har öppnats (jämfört med några dagar i "klassiska" behållare).
Konceptet med BIB går tillbaka till 1955, då det var avsett för förpackning av en specifik vätska: bilbatterisyra! Den första användningen för en livsmedelsprodukt skedde på 1960-talet i USA, för mjölk. Vinet följde snart efter, i Australien och sedan i resten av världen; särskilt för restaurangbranschen.
Det dröjde till slutet av 1990-talet innan den flexibla påsen i en kartong (BIB) fick sitt genombrott inom vinvärlden, tack vare att stormarknaderna demokratiserade denna produkt.
BIB används idag för en mängd olika produkter, livsmedelsrelaterade eller inte, i alla möjliga storlekar, vilket därmed multiplicerar möjligheterna för förpackning av flytande och semi-flytande produkter.