Frysta blåbär
Färska säsongsbetonade blåbär är lättfördärvliga bär. Tekniken för chockfrysning gör att du kan förlänga hållbarheten avsevärt, använda bären i en rätt i färsk form när som helst på året, efter att de har tinats, för att tillsätta desserter, tårtor, syror, etc. som ingredienser. Du kan njuta av nyttiga mogna bär året runt om du köper sorterade, noggrant tvättade och torkade frysta blåbär.
Snabbfrysning skiljer sig från vanlig frysning genom hastigheten på nedkylningen, bildandet av mikrokristaller. Chockfrysning innebär en snabb sänkning av temperaturen på hela, färska, oskadade frukter utan spår av fördärv, smuts, skräp, blad, vilket säkerställer ett presentabelt utseende, långvarig bevarande av produkten och helt utesluter utvecklingen av patogen mikroflora.
De blåsvarta frukterna förlorar inte sin textur, mindre isbildning sker på bären, eftersom de kyls samtidigt och kraftigt blåses.