Stålhuvud Laxöring - Oncorhynchus Mykiss (Stålhuvud/Laxöring)
Lax, klassificerad som en fet fisk, är mycket hälsosam på grund av sitt höga innehåll av protein, omega-3-fettsyror och vitamin D. Den är mindre i storlek än laxfamiljen. När det gäller mineraler och spårämnen är den en ledare inom sin familj.
För din hälsa producerar vi 4.000 ton turkisk lax i de kalla vattnen i Svarta havet varje år. Vi erbjuder den färsk i april, maj och juni, och fryst under resten av året.
Kalorier: 177 kcal
Protein: 17 g
Kolhydrater: 0 g
Fett: 11 g
Kolesterol: 47 mg, 16 % av det dagliga värdet
Vitamin D: 375 IU, 47 % av DV
Vitamin B12: 2,7 mcg, 113 % av det dagliga värdet
Niacin: 7,4 mg, 46 % av DV
Selen: 20,4 mcg, 37 % av DV
Vitamin B6: 0,5 mg, 29 % av DV
Totala omega-3-fetter: 2.130 mg