Produkter för irländska havre (4)

Ekologiska Havregryn - Ekologiska Havregryn

Ekologiska Havregryn - Ekologiska Havregryn

Havregryn Ekologiska: Havregryn utvinns från havreplantan (Avena sativa). Plantan är cirka 1,2 meter hög. Havre är ursprunglig i Sydösteuropa och Sydostasien och har odlats som spannmål sedan 7000 f.Kr. Havregryn innehåller mycket kolhydrater och protein och är därför en vanlig produkt vid tillagning av frukost. Produktionsprocess för havre. Efter skörd tvättas havrekornet först och skalas, dessa yttre höljen av kornet är inte ätbara. Sedan värms kornet och skärs i bitar. De skurna bitarna sätts sedan ihop och bildar havregryn. Hälsosamma egenskaper hos havregryn: Havregryn innehåller mycket fiber och har en gynnsam effekt på matsmältningssystemet. Dessutom innehåller havregryn många långsamma kolhydrater, vilket gör att kroppen får energi under en längre tid.
Fänkål

Fänkål

Foeniculum vulgare Ursprung: Egypten
Ekologisk Havregryn

Ekologisk Havregryn

Havregryn Ekologisk Havregryn kommer från havreplantan (Avena sativa). Plantan är cirka 1,2 meter hög. Havre är ursprunglig i Sydöstra Europa och Sydostasien och är en spannmål som har odlats sedan 7000 f.Kr. Havregryn innehåller mycket kolhydrater och protein och är därför en mycket använd produkt vid tillagning av frukost. Produktionsprocess för havre Efter skörd tvättas havrekornet först och skalas av, dessa yttre fjäll av kornet är inte ätbara. Sedan värms kornen upp och skärs i bitar. De skurna bitarna kombineras sedan och bildar havregryn. Hälsosamma egenskaper hos havregryn Havregryn innehåller mycket fiber och har en gynnsam effekt på tarmarna. Dessutom innehåller havregryn många långsamma kolhydrater, vilket gör att kroppen längre upplever energi och blodsockret förblir stabilt. Slutligen säkerställer havregryn också att du är mindre benägen att bli hungrig, eftersom kroppen är mättad under en längre tid.
Ekologiska Quinoa Flakes

Ekologiska Quinoa Flakes

Historia och ursprung av quinoa Quinoa (Chenopodium quinoa) är inhemsk i Sydamerika och har odlats som huvudlivsmedel i över 6000 år. Quinoa användes redan av inka som en fältprodukt. Växten kan växa under kalla, näringsfattiga och torra förhållanden. Tillväxtperioden är cirka 5-6 månader. Genom korsavel har quinoa-varianter skapats som kan växa under europeiska och nordamerikanska förhållanden. I första halvan av april sås quinoa i Europa och skörden äger rum från mitten av september. Produktion av quinoa-flingor Efter skörd rengörs quinoan först. Sedan tvättas quinoan för att ta bort saponin. Därefter torkas den och de bästa bitarna väljs ut för hand. Dessa bitar blötläggs för att platta ut quinoan. Efter torkning siktas quinoan och bearbetas sedan till quinoa-flingor. Hälsosamma egenskaper hos quinoa-flingor <Quinoa-flingor är rika på vitaminer B2, E, järn, koppar och magnesium. Quino…