Produkter för kaliumsupplement (5)

Kaliumsorbat

Kaliumsorbat

Kaliumsorbat är ett högpotent, säkert och giftfritt livsmedelskonserveringsmedel. Även om kaliumsorbat är ett av många konserveringsmedel på marknaden, är det ett av de bästa eftersom det är ofarligt och mångsidigt. Kaliumsorbat tillverkas huvudsakligen syntetiskt. Det är ett smak- och luktfritt pulver. Enligt FDA anses det vara säkert att använda, eftersom det bryts ner i kroppen till vatten och koldioxid. Det finns på listan över konserveringsmedel som får användas i kosmetiska produkter med begränsningar. Den maximalt tillåtna koncentrationen i slutprodukten är 0,6 %, beräknat som sorbinsyra. Det fungerar bäst i en sur miljö, annars är dess egenskaper mycket svagare.
Spirulina 400 tabletter - 100g vivio

Spirulina 400 tabletter - 100g vivio

Blå-grön mikroalg spirulina närar och tonar, hjälper till att bekämpa brister, och tack vare det höga innehållet av klorofyll renar den samtidigt. Dess ingredienser tas upp väl. Förutom proteinet i spirulina finns det en rikedom av beta-karoten, klorofyll, GLA och andra näringsämnen. Det är en rik källa till lättabsorberat protein, som utgör cirka 70% av dess vikt. Proteinet som finns i spirulina smälts upp till 85%. Den innehåller stora mängder: vitaminer D, K och B-vitaminer. Den är också en bra källa till: järn, kalcium, fosfor, magnesium och zink. Tack vare innehållet av jod kan spirulina hjälpa i terapin av sköldkörtelsjukdomar orsakade av dess brist. Spirulina renar levern och njurarna från gifter, förbättrar blodkvaliteten, främjar utvecklingen av den rätta tarmbakteriefloran och har förmågan att hämma tillväxten av bakterier, svampar och jäst. Den avgörande blå färgen är sällan att finna bland livsmedelsprodukter.
Monokalciumfosfat (MCP)

Monokalciumfosfat (MCP)

Monokalciumfosfat erhålls genom reaktionen mellan fosforsyra och kalciumkarbonat. Som en beståndsdel i skelettet är fosfor involverad i många viktiga biokemiska omvandlingar. Monokalciumfosfat 25 kg finns i form av ett flytande pulver eller små granuler av vit eller gråaktig färg. Det är lätt att blanda med andra råvaror. Produkten ansvarar för en god utveckling av skelett och vävnader, en effektiv metabolism och nervsystemets funktion, samt för att öka produktiviteten och immunförsvarets styrka.
Natriumklorid

Natriumklorid

Natriumklorid är en oorganisk kemisk förening som tillhör kloridgruppen, ett salt av saltsyra och natrium. Det är den huvudsakliga komponenten i bordssalt, matlagning salt och vägsalt. Den teknologiska processen för att få salt genom kokning innebär termisk koncentration av saltvatten och kristallisation av salt från detta vatten. I naturen förekommer det som en mineral komponent och bildar saltkällor som kallas halit. Natriumklorid förekommer i form av ett fint, vitt kristallpulver som har en karakteristisk salt lukt och smak. Det uppvisar starka hygroskopiska egenskaper. Produkten som erbjuds av Foodcom är inte genetiskt modifierad. Foodcom erbjuder också livsmedelskvalitet öl salt utan klumpbildande medel.