Produkter för kemikalier (88)

Bensoinsyra

Bensoinsyra

är hämtad från hartsbenzoe, som ingår i många rökelseblandningar. Hartset kommer från en trädart i Indonesien. Tekniskt och inom industrin utvinns bensoesyra genom oxidation. Som en organisk syra finns den också i olika bär och frukter. Salterna och estrarna av bensoesyra kallas bensoater, som natriumbensoat eller kaliumbensoat. I en lösning bildar syran färglösa, glänsande pastiller. Bensoesyra har en stark antibakteriell effekt, är svampdödande och mycket brandfarlig. Den fördröjer tillväxten av jäst och bakterier i sura livsmedel. Kvaliteter: livsmedels- och läkemedelskvalitet CAS-nummer: 65-85-0 EINECS: 200-618-2 Hållbarhet: 24 månader Förvaring: bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning
Natriumbenzoat

Natriumbenzoat

Natriumbenzoat är natriumsaltet av bensoesyra. I naturen finns det i frukter och bär. För normal konsumtion tillverkas det syntetiskt från bensoesyra. Saltet är ett vitt, kristallint fast ämne som kan lösas i vatten och är luktfritt. För djur är produkten extremt giftig, därför används den inte i foder. Natriumbenzoat har antibakteriella egenskaper och förhindrar svampbildning. Användning: Livsmedel: * Konserveringsmedel Kosmetik: * Konserveringsmedel Tekniskt: * i föreningar som bränsle för pyroteknik Läkemedel: * i kombinationer som medicin * Konserveringsmedel CAS:532-32-1 EINECS:208-534-8 Färg:vit Lukt:neutral INCI:Sodium Benzoate Livsmedelstillsats:E211 Summenformel:C7H5NaO2
Äppelsyra

Äppelsyra

Äppelsyra är ett vitt, kristallint pulver med en sur smak, som upptäcktes i äppeljuice 1785. Det är en kemisk förening som förekommer som vänstervriden L-äppelsyra och högervriden D-äppelsyra. I naturen finns L-äppelsyra i omogna frukter och förhindrar att dessa äts. Under mognadsprocessen bryts äppelsyran ner. Den utvinns i en kemisk process från fumarinsyra eller maleinsyra och är en blandning av D- och L-äppelsyra. Äppelsyra löser sig både i vatten och i etanol. Produkten bildas som en mellanprodukt i energimetabolismen hos alla levande celler. Hos människor är det upp till 1 kg dagligen. Estrar och salter kallas malater. Användning: Livsmedel: * Konserveringsmedel * Surhetsreglerande medel * Antioxidationsmedel Läkemedel: * Infusionslösning Kosmetik endast i kurbehandlingar: * Rynkbehandling * Innehåller i peelingar och krämer CAS:97-67-6; 636-61-3; 6915-15-7 Kemiskt namn: Hydroxybutandisyra Förvaring: svalt, torrt, skyddat mot ljus, förvaras i slutna behållare Livsmedelstillsats: E296 Summanformel: C4H6O5 Övriga namn: 2-Hydroxybernsyra; 2-Hydroxybutandisyra; 2-Hydroxybutan-1,4-disyra
Citronsyra

Citronsyra

Citronssyra är ett färglöst, kristallint pulver eller kristaller som är lösliga i vatten och alkohol. Det räknas till fruktsyrorna och är den mest utbredda syran i växtriket. Den förekommer i alla organismer med en ämnesomsättning, hos människor handlar det om cirka 1 kg dagligen. Citronssyra påvisades första gången i citronsaft 1784, men man misstänker att den var känd under ett annat namn tidigare, uppskattningsvis redan på 800-talet. Syran utvanns ursprungligen från citrusfrukter, men idag tillverkas den industriellt genom fermentation av melass eller majs. Citronssyra finns tillgänglig som anhydrat eller monohydrat. Salterna och estrarna kallas citrater. Användning: Tekniskt: * i rengöringsmedel för att dölja ättikslukt * kalklösare * rostborttagare Livsmedel: * konserveringsmedel * antioxidant * surhetsreglerande medel Läkemedel: * förhindrar blodkoagulering Kosmetik: * pH-justering CAS:77-92-9; 5949-29-1 EG-nr.:201-069-1 INCI-beteckning:Citric Acid Lagring:kyligt, torrt, skyddat från ljus, förvaras i slutna behållare Livsmedelstillsats:E330 Kvaliteter:Anhydrat; Monohydrat Summenformel:C6H8O7
Kalciumlaktat

Kalciumlaktat

är ett naturligt salt av mjölksyra och bearbetas genom jäsning. Det förekommer som metaboliska produkter i levande celler och produceras av bakterier under mognadsprocessen av ost. Det är en vit, icke-hygroskopisk, pulverformig produkt som består av kristaller. Det skiljer sig åt i två distinkta kvaliteter: Läkemedel (USP) och livsmedel (FCC). Vid behov kan vi erbjuda europeiska eller asiatiska produkter. Baserat på förfrågan kan vi erbjuda europeiska eller asiatiska produkter. Inom denna produktsektor samarbetar vi med den europeiska tillverkaren Corbion / Purac (Puracal ®). Kvaliteter: Livsmedel, läkemedel, foder, belagd CAS-nummer: 814-80-2 / 28305-25-1 EINECS: 212-406-7 Lagring: bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning
Mjölksyra

Mjölksyra

Mjölksyra kallas också 2-hydroxypropionsyra, men enligt IUPAC:s nomenklaturrekommendationer bör 2-hydroxypropansyra användas. Dess halvstrukturformel är CH3–CHOH–COOH. Salterna av mjölksyra kallas laktater. D-(−)-mjölksyra kallas också vänstervriden mjölksyra, medan L-(+)-mjölksyra kallas högervriden mjölksyra. Användning: Som livsmedelstillsats bär mjölksyra beteckningen E 270. Den används inom livsmedelsindustrin (bryggerier, bagerier, som surhetsreglerande medel i godis, ibland i läsk) men också inom garveri för avkalkning av skinn. Den används även inom kosmetik, till exempel för behandling av akne. Mjölksyra används idag istället för triklosan i antibakteriella flytande tvål, rengöringsmedel och diskmedel. De desinficerande egenskaperna hos mjölksyra framträder vid ett pH-värde på 3-4. Redan vid pH 5 saknas denna desinficerande effekt. Även som kalklösare är... CAS-nr: Allmänt 50-21-5 Kemiskt namn: 2-hydroxypropionsyra E-nummer: E 270 Förpackningar: 25 kg netto kanister, 200 kg netto fat, 1.200 kg netto IBC Kvaliteter: Europeisk och asiatisk kvalitet för livsmedels- och läkemedelsanvändning + syntetisk mjölksyra
Mjölksyra

Mjölksyra

fås genom jäsning av socker. Det har en mild syrlig smak och används inom livsmedelsindustrin som ätbar syra. Laktinsyra är också känd som 2-hydroxypropionsyra, enligt IUPAC:s namngivningsrekommendation har den termen: 2-hydroxypropansyra. Dess halvstrukturella formel är CH3-CHOH-COOH. Salterna av laktinsyra kallas laktater. D-laktinsyra kan benämnas som levorotatorisk syra, medan L-laktinsyra kallas dextrorotatorisk syra. En 1:1-blandning av D- och L-laktinsyra kallas racemat. Inom denna produktsektor samarbetar vi med den europeiska tillverkaren Corbion / Purac (Purac ®) och Galactic (Galacit ™). Kvaliteter: Kosmetisk, livsmedel, och pharma, syntetisk, 80 %, 88 %, 90 %, pulver Utseende: klar CAS-nummer: allmänt 50-21-5 Fysisk form: vätska, fast Kemiskt namn: 2-hydroxypropionsyra E-nummer: E 270 Hållbarhet: 5 år Lagring: bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning
Natriumbenzoat

Natriumbenzoat

är en natriumsalt av bensoesyra. I naturen finns det i frukter och bär. För normalt bruk syntetiseras det från bensoesyra. Saltet är ett vitt, kristallin fast ämne som är lösligt i vatten och luktfritt. Produkten används inte som djurfoder eftersom det är extremt giftigt för djur. Natriumbenzoat har en antibakteriell effekt och förhindrar svampbildning. Kvaliteter::Granulat, pulver Utseende::vitt CAS-nummer::532-32-1 Ursprungsland::Nederländerna INCI::Natriumbenzoat EINECS::208-534-8 Lagring::ska förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning
Vitamin D3

Vitamin D3

Vitamin D - Solvitaminet Vitamin D ansvarar för mycket mer än bara friska ben. Vid nästan varje sjukdom, som man nu vet, kan en låg nivå av vitamin D påvisas. Vi förklarar hur en god tillgång på vitamin D kan uppnås, vilka livsmedel som innehåller vitamin D, vilka vitamin D-tillskott som är rekommenderade, hur man ska bedöma solskyddsmedel och mycket mer. https://www.zentrum-der-gesundheit.de/ernaehrung/vitamine/vitamin-d-uebersicht/vitamin-d Sverige: Sverige 5 kg: 5 kg
Traganth (Gummi tragacanth)

Traganth (Gummi tragacanth)

Traganth är ett exsudat från stammar och grenar av buskar som tillhör arten Astragalus gummifer. Denna upp till 2 meter höga växt är hemma i Västra Asien och Iran. För att utvinna Traganth skärs en del av växten och det utträngande harts torkas i luften och samlas sedan in. Beroende på färg och viskositet delas det in i olika kvalitetsklasser. Eftersom Traganth har växtligt ursprung är det också godkänt i ekologiska livsmedel. Traganth består av polysackarider och estrar. De två huvudkomponenterna är Tragacanthin, en vattenlöslig polysackarid med en andel av 60-70%, och Bassorin med en andel av 30-40%. Traganth är vattenolösligt, men sväller kraftigt vid kontakt med vatten. Dessutom är det syra- och värmestabilt. Produkten finns i olika kvaliteter för livsmedels-, läkemedels- och kosmetikindustrin. CAS:9000-65-1 EINECS:232-552-5 Färg:vit till gulaktig Hållbarhet:24 månader INCI:Astragalus gummifer gum Lagring:kyligt, torrt, skyddat från ljus, förvaras i slutna behållare Livsmedelstillsats:E413
Mineraler Vitaminer

Mineraler Vitaminer

En naturlig lösning för det dagliga behovet av kalcium med Aquamin® - ett biologiskt tillgängligt kalcium från den röda havsalgen. Att kompensera brister är bättre... Personer som får i sig för lite kalcium i sin dagliga kost, eftersom de inte äter mejeriprodukter, äter veganskt... kan kompensera och optimera kalciumintaget med hjälp av OsteoAqua effects. Aquamin® är ett naturligt kalciumtillskott från mineraliserade havsalger (Lithothamnion sp.), som växer i vissa kalla och tempererade hav. Det kalcium som används här - Aquamin® - är föremål för ständig vetenskaplig kontroll enligt EU:s riktlinjer. EU: Sverige vit: vit
Guargummi

Guargummi

är ett vitt till gulaktigt pulver med nästan ingen doft. Guargummi erhålls från endospermet av fröet. För detta måste fröet från guarpodden tas bort och malas. Växten har sitt ursprung i Indien, men odlas numera även i Pakistan och USA. Guargummit innehåller 10 % - 15 % vatten och 5 % proteiner. Den största delen består av guaran, en långkedjad polysackarid. Kolhydratföreningen har en hög vattenbindande förmåga. Redan de minsta mängderna av guargummi får vatten att förlora sin viskositet. Kvaliteter: 5000, 3500, ekologisk CAS-nummer: 9000-30-0 INCI: Cyanopsis Tetragonalba EINECS: 232-635 Hållbarhet: 18 månader Förvaring: bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning
Guargummi

Guargummi

Guarkärnmjöl är ett vitt till gulaktigt pulver som nästan är luktfritt. Det säljs också under namnen Guargummi eller Guar. Guarkärnmjölet utvinns från näringsvävnaden i grodden (endosperm). För detta tas den först ut ur fröet från Guarväxten och mals sedan. Växten härstammar ursprungligen från Indien, men odlas numera även i Pakistan och USA. Guarkärnmjölet innehåller 10 - 15 % vatten och 5 % proteiner. Största delen består av Guaran, en långkedjad polysackarid. Denna kolhydratförening ger en mycket bra vattenbindning. Redan små mängder guarkärnmjöl räcker för att ge vatten en seg konsistens. Användning: Livsmedel: * Förtjocknings- och gelämnen * Fyllnadsmedel * Bakverk * Soppor och såser Kosmetik: * Förtjockningsmedel i olika kosmetiska produkter Tekniskt: * Förtjockningsmedel för olje- och gasutvinning CAS:9000-30-0 EINECS:232-635 Europeisk godkänningsnummer:E412 Hållbarhet:18 månader INCI:Cyanopsis Tetragonalba Lagring:kyligt, torrt, skyddat från ljus, förvaras i slutna behållare
Magnesiumlaktat

Magnesiumlaktat

är magnesiumsalt av mjölksyra, som förekommer vid produktion genom jäsning av socker. Magnesiumlaktat är en naturligt förekommande substans och hjälper nerv- och matsmältningssystemen, med muskelrörelser och att utnyttja glukos. Inom detta produktområde samarbetar vi med den europeiska tillverkaren Corbion / Purac (Puramex ®). Kvaliteter: vattenfri, 2-hydrat Utseende: vit pulver CAS-nummer: 18917-93-6 EINECS: 242-671-4 Hållbarhet: 36 månader Lagring: bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning
Magnesiumlaktat

Magnesiumlaktat

Magnesiumlaktat är ett naturligt förekommande mineral som hjälper till i nerv- och matsmältningssystemet, samt vid muskelrörelser och utnyttjande av glukos. Det är magnesiumsalten av naturlig L(+) mjölksyra, som bildas vid produktionen genom jäsning av socker. Användning: Farmaceutiskt: * Kosttillskott * Behandling av halsbränna och matsmältningsbesvär CAS:18917-93-6 EINECS:242-671-4 Lagring: svalt, torrt, skyddat från ljus, förvaras i slutna behållare Livsmedelstillsats: E329 Kvalitet: vattenfri, 2-hydrat,
ADAMANT UV254, 0,25 mm, 2,5x7,5 cm

ADAMANT UV254, 0,25 mm, 2,5x7,5 cm

ADAMANT DC-glasplatta UV254 skikttjocklek: 0,25 mm, storlek: 2,5x7,5 cm, förpackning om 100 st. Sterilitet: Nej Artikelnummer: 821005
Vitamin B Komplex - från Bovete Grodd Cultavit®

Vitamin B Komplex - från Bovete Grodd Cultavit®

Vårt högkvalitativa vitamin B-komplex, bestående av de viktigaste B-vitaminerna, kan hjälpa till att minska trötthet¹ samt upprätthålla prestationsnivåer och bevara starka nerver². Tyskland: Tyskland 62,5 g: 120 kapslar
Påsar med fukt- och ESD-logotyp

Påsar med fukt- och ESD-logotyp

Många andra storlekar finns tillgängliga från lager. Anpassade storlekar och anpassad tryckning kan göras på begäran.
Fuktbarriärpåsar, MBB

Fuktbarriärpåsar, MBB

fukt elektrisk laddning elektromagnetiska fält
Xantangummi

Xantangummi

Xanthan är en polysackarid som bildas av mikroorganismen Xanthomonas campestris. Grunden för fermenteringsprocessen utgörs av sockerhaltiga ämnen och närsalter. Molekylet innehåller D-glukos, D-mannos och D-glukuronsyra. Tillverkningen sker genom blandning av natrium- och kaliumsalt. Xanthan är ett krämigt vitt pulver som lätt löser sig i både varmt och kallt vatten och bildar viskösa, pseudoplastiska lösningar. Det används som stabilisator, emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, suspensionsmedel, strukturförbättrande medel och skumförstärkare för livsmedel. Xanthan har exceptionella och mycket nyttiga egenskaper. Det ger hög viskositet redan vid låga koncentrationer, visar stabil viskositet vid temperaturvariationer och är mycket pH-, frysnings- och upptiningsstabil. Utseende: vitt eller vit-gulaktigt pulver CAS nr: 11138-66-2 EG nr: 234-394-2 Granulering: 60 / 80 / 200 mesh Ursprungsland: Österrike Minsta hållbarhet: 36 månader Kvaliteter: Speciella kvaliteter för livsmedels-, läkemedels-, kosmetik- och teknisk användning
DryPack-förpackning av fuktkänsliga komponenter

DryPack-förpackning av fuktkänsliga komponenter

Vissa plastinkapslade ytmonterade enheter (SMD), om de inte hanteras korrekt, kan skadas under lödningsprocessen för att fästa dem på tryckta kretskort (PCB). För att förhindra skador bakas vanligtvis den fuktkänsliga produkten innan den packas. Efter bakning placeras produkten i en DryPack-påse tillsammans med en förutbestämd mängd torkmedel och ett fuktkänsligt indikatorkort (se JEDEC JSTD033C). Den vakuumförseglade påsen märks och placeras i en pizzakartong.
CP3 Pallar

CP3 Pallar

CP-pallarna (kemiska pallar) utvecklades ursprungligen för den kemiska industrin, men används idag även av andra branscher. Storlek: 1,14 x 1,14 x 0,138 m
PANKREATIN, 1400 FIP-U/G PROTEAS, 2400 Innehåll per förpackning: 5 kg R-Nummer: R...

PANKREATIN, 1400 FIP-U/G PROTEAS, 2400 Innehåll per förpackning: 5 kg R-Nummer: R...

PANKREATIN 1400 FIP-U/G PROTEAS, 2400 Innehåll per förpackning: 5 kg R-Nummer: R 36/37/38-42/43 S-Nummer: S 22-24-37-45 CAS-Nummer: 8049-47-6 WGK-Nummer: 1 Gefahrenzeichen: Xn HS-Warennummer: 35079090 Bruttovikt: 5,45 Nettovikt: 5 Lagerklass VCI: 10 - Lagring (Temperatur) Kod: 3 EG-Nummer: 232-468-9 Materialnummer allmänt: 1.07133.5000 Förpackning Kod: 518 Transportgrupper: 0006 EAN13-Nummer: 4022536086903 Varor / Artikelgrupp: 2455301 Gefährlichkeitsmerkmale: 10,11 CAS-Nummer: 8049-47-6 Artikelnummer: 1.07133.5000
Ledande Handskar

Ledande Handskar

absorberar lätt olja och de flesta lösningsmedel gjord av polypropenfibrer som är mycket kemikaliebeständiga
Traganth

Traganth

är ett vitt till gulaktigt pulver. Tragant är en exsudat (utsöndrad harts) från stammar och kvistar av en viss buskeart (astragalus gummifer). Växten kan nå en höjd av upp till 2 meter och är hemmahörande i Mellanöstern och Iran. För att få tragant måste en del av växten skäras av och det utsöndrade hartset lufttorkas och samlas in. Beroende på färg och viskositet delas det in i olika kvalitetsgrader. På grund av sin växtbaserade ursprung kan det vara tillåtet att använda i ekologisk mat. Tragant består av polysackarider och estrar. De två huvudsakliga komponenterna är tragacanthin med en andel av 60 % - 70 % och bassorin med en andel av 30 % - 40 %. Tragant är olösligt i vatten, men sväller så snart det kommer i kontakt med vatten. Det är också syra- och värmestabilt. Kvaliteter: livsmedel, kosmetika, läkemedel och tekniska tillämpningar CAS-nummer: 9000-65-1 E-nummer: E 413 INCI: Astragalus gummifer gum EINECS: 232-552-5 Hållbarhet: 24 månader Förvaring: bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning
Geco Cam - Glasögonkamera och Microcam Full HD för actionsport och specialuppdrag

Geco Cam - Glasögonkamera och Microcam Full HD för actionsport och specialuppdrag

Liten, robust och fästbar på alla glasögon, den första riktiga mini action-kameran som du också kan fästa på ett vanligt par solglasögon.
Xantangummi

Xantangummi

är en polysackarid, som bildas av mikroorganismen Xanthomonas campestris. Grunden för fermenteringsprocessen är sockerhaltiga ämnen och närsalter. Molekylen innehåller D-glukos, D-mannos och D-glukuronsyra. Den produceras genom att blanda natrium- och kaliumsalt. Xanthan är ett krämigt vitt pulver som lätt löser sig i både varmt och kallt vatten och bildar en viskös, pseudoplastisk lösning. Det används som stabilisator, emulgeringsmedel, förtjockningsmedel, suspensionsmedel och skumförstärkare för livsmedel. Xanthan har extraordinära och mycket användbara egenskaper. Det har redan en hög viskositet vid låg koncentration, visar en stabil viskositet vid temperaturfluktuationer och är mycket pH-, frysnings- och upptiningsstabilt. Kvaliteter: Livsmedel, kosmetik, apotek, tekniska tillämpningar Utseende: : vitt pulver CAS-nummer: : 1138-66-2 EG-nummer: : 234-394-2 Granulering: 60 / 80 / 200 mesh Lagring: : bör förvaras på en sval, torr och ljusskyddad plats, i förseglad förpackning