CALMAG - Kalcium- och magnesiumgödsel
CALMAG är en blandad lösning av kalcium- och magnesiumsalter, som är effektiv för att förebygga och behandla fysiopatier på grund av den specifika bristen på dessa två mesoelement. Användningen av magnesium och kalcium i den rekommenderade doseringen förhindrar dissektion och nekros av växter och frukter. Särskilt kalcium förebygger kalciumbrist-fysiopatier (ruttna äpplen, ruttna tomater, uttorkning, sallatsnekros, fysiologisk uttorkning av melon och sprickor i frukter) och förbättrar kvaliteten, konsistensen och hållbarheten hos frukterna; magnesium å sin sida stimulerar bildandet av klorofyll och förbättrar den fotosyntetiska aktiviteten, ökar sockerhalten och förbättrar färgen på blad och frukter. CALMAG är berikat med molybden, som minskar uttorkning, minskar stress och bekämpar fria radikaler. CALMAG rekommenderas särskilt för fjärde radens kulturer.