BASQUE PÂTÉ MED ESPELETTE-PAPRICA - SALTAD
Ingredienser Lever, hals, fläskfett, piquillos, fläskskinn (ursprung Frankrike), salt, Espelette-peppar (0,4%), äggvita, surhetsreglerande medel natriumacetat, antioxidanter natriumaskorbat. Täckning nötköttsgelatin, dextros, salt, förtjockningsmedel E407, E415, smakförstärkare E621, surhetsreglerande medel E330, aromer (mjölk) Basque-paté, en tradition i Baskien, dess rykte är välkänt eftersom dess berömmelse har spridit sig över hela världen. Finare än en traditionell lantpaté eftersom den är mindre fet, den baskiska patén är lätt kryddad med Espelette-peppar för smaken, och tilltalar alltid en bred publik. Den väsentliga egenskapen hos baskisk paté kommer från användningen av fläskkött (magert kött, mycket smakrikt) som kombineras med fläsklever, en subtil blandning som är så omtyckt. Den baskiska patén, mild eller kryddig beroende på preferenser och önskemål, kan avnjutas på alla sätt.