Produkter för landbruk (11)

Soja

Soja

Soja i Västafrika Soja är en baljväxt som härstammar från Asien och odlas i stor utsträckning för sina protein- och oljerika frön. Den används för livsmedels-, industri- och jordbruksändamål. Sammansättning: Soja är rik på högkvalitativt protein, essentiella fettsyror, vitaminer (B, E) och mineraler (järn, kalcium, magnesium). Bearbetade produkter: Soja omvandlas till en mängd olika produkter, inklusive: - Livsmedel: sojamjölk, tofu, soja sås, sojaolja, texturerade växtproteiner, etc. - Industriella: bioplast, bläck, ljus. - Jordbruk: sojakakor som används som djurfoder. Ekonomisk och jordbruksmässig betydelse: Soja är en viktig aktör inom den globala handeln, odlas främst i USA, Brasilien, Argentina och Kina. Dess tillämpningar inom livsmedels-, energisektorer (biobränslen) och djurfoder gör den till en strategisk resurs för exportekonomier. Miljöfrågor: Den intensiva odlingen av soja, särskilt i Sydamerika, är kopplad till problem som avskogning och jorderosion. Soja förblir en pelare i den globala livsmedelsförsörjningen och en nyckelingrediens i övergången till mer hållbara växtproteiner och industriella lösningar.
Ris

Ris

Asien, Indien, Kina
Cerealia

Cerealia

Cerealer: Vete är en av de mest odlade och konsumerade cerealierna i världen. Här är en översikt över dess olika former och användningar: De bearbetade vetecerealierna (veteflingor, kli, etc.) och i form av hela korn eller produkter som bevarar mer fibrer och näringsämnen. Vetemjöl framställs genom att mala vetekorn. Beroende på graden av raffinering kan man få: Hela mjöl (T150): Innehåller hela kornet, rikt på fibrer. Halvhögt mjöl (T110): Lite mindre rikt på fibrer, men fortfarande näringsrikt. Vitt mjöl (T45 eller T55): Lättare och används för bakverk, vitt bröd och många kulinariska förberedelser. Vetemjöl är mycket mångsidigt för kulinariska recept och bakverk. Det tillför kolhydrater, proteiner och ibland fibrer.
Kryddor: vanilj, peppar

Kryddor: vanilj, peppar

Madagaskar
Paprika

Paprika

Kenya
Rå cashewnötter med skal och skalade

Rå cashewnötter med skal och skalade

Cashew-nötter: Cashew-nötter är de ätbara fröna från frukten av anacardiet, som har sitt ursprung i Sydamerika. De kan odlas i tropiska områden och finns även i Västafrika, Centralafrika och Kenya. Med sina hälsofördelar i form av protein för hjärt-kärlhälsa och zink för immunförsvaret. Kort sagt, för en balanserad kost, även i matlagning, är det rekommenderat att inte överdriva.
Skalade Cashewnötter

Skalade Cashewnötter

Västafrika
Icumsa 45 Socker

Icumsa 45 Socker

Sucre de Brésil : De olika sorterna av socker som produceras i Brasilien, en av de största producenterna i världen. Tack vare sitt gynnsamma klimat och sina stora sockerrörsplantager, särskilt i regionerna São Paulo och Nordöstra Brasilien, spelar Brasilien en nyckelroll på den globala socker-marknaden. De främsta typerna av brasilianskt socker inkluderar : 1) Rått socker : främst avsett för export, det raffineras i andra länder. 2) Kristallsocker : uppskattat för sin korniga textur, det används ofta i matlagning och för drycker. 3) Raffinerat vitt socker : raffinerad produkt, fri från melass och föroreningar, ofta använd som bordsocker. 4) Demerara och muscovadosocker : delvis raffinerade socker, som behåller spår av melass för en unik smak, idealiska för bakning. Förutom sin viktiga plats inom livsmedelsindustrin är brasilianskt socker också en strategisk biprodukt från bioetanolfabriker, vilket gör sockerrör viktigt inom sektorerna för socker och energi.
Kaffe

Kaffe

Västafrika / Centralafrika
Sesamfrön

Sesamfrön

Västafrika
Kakao

Kakao

Västafrika / Centralafrika