Icumsa 45 Socker
Sucre de Brésil :
De olika sorterna av socker som produceras i Brasilien, en av de största producenterna i världen. Tack vare sitt gynnsamma klimat och sina stora sockerrörsplantager, särskilt i regionerna São Paulo och Nordöstra Brasilien, spelar Brasilien en nyckelroll på den globala socker-marknaden.
De främsta typerna av brasilianskt socker inkluderar :
1) Rått socker : främst avsett för export, det raffineras i andra länder.
2) Kristallsocker : uppskattat för sin korniga textur, det används ofta i matlagning och för drycker.
3) Raffinerat vitt socker : raffinerad produkt, fri från melass och föroreningar, ofta använd som bordsocker.
4) Demerara och muscovadosocker : delvis raffinerade socker, som behåller spår av melass för en unik smak, idealiska för bakning.
Förutom sin viktiga plats inom livsmedelsindustrin är brasilianskt socker också en strategisk biprodukt från bioetanolfabriker, vilket gör sockerrör viktigt inom sektorerna för socker och energi.