Produkter för mexikanska oregano (4)

Timjan

Timjan

Timjan är en aromatisk och jordig ört som växer i Europa och används i stor utsträckning för te och matlagning. De första sumererna började använda den som ett antiinflammatoriskt medel för cirka 5000 år sedan. Senare började grekerna använda den som krydda i sina rätter. Örten var mycket populär i det antika Grekland som en symbol för elegans, mod och som ett kraftfullt afrodisiakum. I det antika Rom badade krigarna i timjanaromatisk vatten eftersom de associerade örten med mod och styrka. De trodde att timjanvattnet skulle ge dem seger. Timjan tillsätts regelbundet i munskölj och tandkräm för att minska plack och förbättra munhygienen. Den används också som ingrediens i växtbaserade hostdroppar och mediciner för att hjälpa till att bekämpa viruset som orsakar influensa och förkylning. Örten används också Förpackning: 250g, 500g och i lösvikt
Basilika

Basilika

Torkade basilika blad har en behaglig, mjuk och varm arom samt en lätt kryddig smak. Basilika är en ört från mintfamiljen. Vissa människor använder den för förkylningar, huvudvärk, vätskeretention och njurproblem. Inom växtbaserad medicin används basilika te av ammande mödrar för att stimulera bröstmjölk och öka blodcirkulationen. I vissa kulturer minskar basilika blad klåda och svullnad orsakad av insekter. Torkad basilika används för att smaksätta olika typer av kött, fisk, sallader och såser. Torkat basilika te används ofta som en uppfriskande örtte. Häll 2 teskedar torkad basilika per kopp (250 ml) med kokande vatten och täck i 4 till 8 minuter beroende på din smak. Den används som bas för pesto och ger en distinkt smak till sallader, pasta, pizza och andra rätter. Förpackning: 250g, 500g och lösvikt
Rökt Stark Paprika

Rökt Stark Paprika

Fördelar: den rökta paprikan ger en djup och rik smak till alla rätter. Den kan användas istället för söt paprika när du vill lägga till en kryddig ton till din maträtt eller istället för cayennepepparflingor eller chili. Den rökta paprikan tillverkas som andra paprikapulver från paprikor som rökts, torkats och malts till pulver. Denna process ger färg och smak. Färgen kan variera från en ljus röd-orange till en mörk röd och smaken kan också vara allt från bittert varmt till sött varmt. Användning: den rökta paprikan används vanligtvis i rätter som gulasch, en långkokt köttgryta med grönsaker, lök, potatis och gräddfil på toppen av rätten som en sista touch. Det är en bra idé att värma kryddan med en skvätt olivolja i mindre än en minut på låg värme för att frigöra dess naturliga smak. Förpackning: 125g, 250g och lösvikt
Muskotnöt - Hel, Malen

Muskotnöt - Hel, Malen

Fördelar: muskotnöt har en varm kryddig smak och är rik på näringsämnen som vitaminer och mineraler: B1, B6 och magnesium. Muskotnöt används mer som krydda för sötsaker, drycker och kryddiga samt orientaliska rätter än som te. Förpackning: Pulver – 250g, 500g och lösvikt;