Ekologisk Wasabi-pasta 10 kg hink - ALELOR
Wasabi är en grön växt (wasabia japonica) som tillhör rädisa-familjen, kommer från Japan och används som krydda (beredd med wasabiroten). Man säger ofta att det är den japanska senapen eftersom smaken är extremt stark.
Wasabi eller japansk rädisa växer spontant endast i Japan och på Sakhalinön, vilket gör den sällsynt.
I det japanska köket är den oumbärlig för att lyfta smaken på sushi och sashimi (rå fisk). Den finns i form av färdig pasta i tub eller som pulver som man måste blanda med vatten för att få den berömda gröna pastan.
Rik på vitamin C, kalium och kalcium, är den också känd för sin effekt på fria radikaler (antioxidant), diabetes och blodcirkulation. Denna kraftfulla kulinariska beredning kommer helt från ekologiskt jordbruk.
Ingredienser: Rädisa* 32%, äppelcidervinäger*, alkoholvinäger*, vatten, havssalt, shoyu* (vatten, soja*, vete*, salt av...