Iberisk Ek-skinka "50% Iberisk Ras" (hela biten skuren för hand - Skivor
Produkt tillverkad av den främre extremiteten från vuxna grisar som genomgått en lämplig saltnings- och mognadsprocess.
Iberiska grisar från Brisa
Iberiska grisar från Brisa har unika egenskaper som tydligt skiljer dem från andra, vilket resulterar i iberiska produkter av högsta kvalitet. De är exemplar med genetisk historia, vars ursprung härstammar från en medelhavssubart av Sus Scrofa Mediterraneus, inhemska i de berömda dehesas i Spanien, främst belägna i Salamanca.
Saltningsprocessen
På Ibéricos Brisa täcks alla stycken med havssalt för att främja uttorkning och bevarande, vilket bidrar till utvecklingen av den typiska färgen och aromerna hos de inlagda produkterna. De förvaras i saltkammaren en dag för varje kilo vikt av det färska stycket, vid en kontrollerad temperatur mellan 3º och 5º Celsius, och med en relativ luftfuktighet mellan 75% och 85%.
Ras: 50% Iberisk
Föda: Ekollon
Etikett: Röd
Energivärde: 409.9 Kcal / 1701 KJ
Fetter: 32.3 g
Mättade fetter: 9.7 g
Kolhydrater: 1.0 g
Socker: 0,5 g
Proteiner: 28.8 g
Salt: 3.6 g