Produkter för säng perdormire (8)

Beaujolais Byar

Beaujolais Byar

Traditionell beaujolaismetod: Semikarbonsyrning. Vinet får vila i rostfria tankar för att bevara all fräschör från frukten som är typisk för Beaujolais. SMAKNOTER Intensiv och djup rubinröd färg med glänsande reflektioner. Uttrycksfull, näsan erbjuder kryddiga, rostade och vaniljiga aromer samt fruktiga inslag av björnbär och surkörsbär. Munnens angrepp är fullt av harmoni, runt och läckert. Gommen avslöjar rostade och vaniljiga smaker, blandat med små svarta bär. MAT- OCH VINPARINGAR Servera vid cirka 15°C till en rostad kanin, en grillad entrecôte eller en blodpudding med stekta äpplen. Det passar också utmärkt till ostar som Délice de Bourgogne eller en Tomme de Montagne. Region: Beaujolais Druva: Gamay Noir Vingård: granitjordar – kontinentalt klimat
Terraje 2018

Terraje 2018

Renhet, Textur, Uttryck Av Ett Terroir Friskt Vin Med Stor Renhet Och Textur, Med Aromer Av Tall Och Monte Jumillano 13 ºc Serveringstemperatur VINETS ÅLDER: Mer än 30 år TILLVERKNING: Jäst och lagrad i fudre DRUVSORT: Monastrell på egen rot
Armagnac Kampanj

Armagnac Kampanj

Lantterrine med Armagnac - Jean Brunet
Saffran

Saffran

LE SAFRAN DE ROMEGIER, en verksamhet belägen i Ardèche, är specialiserad på odling av ekologisk saffran enligt hantverksmetoder. Vår saffran odlas, plockas, rensas för hand och torkas av oss. Den kommer från ett naturligt jordbruk utan bekämpningsmedel eller kemiska produkter. Vår saffran är av första klass enligt standarden ISO 3632-2 och har fått guldmedalj 2018 vid den allmänna jordbrukstävlingen, samt även medalj 2023. Vi erbjuder ett brett utbud av produkter: - saffranspistiller - gourmetkorg bestående av produkter med saffran - presentlåda med produkter med saffran - kallpressad tvål med saffran - ekologiska saffranlökar
Comoros Vaniljursprung

Comoros Vaniljursprung

Komorerna består av 4 öar: Mayotte och tre öar som är oberoende av Frankrike, som bildar Unionen av Komorerna (Grande Comore, Anjouan och Moheli). Grande Comore är en vulkanö. Ön lider av en allvarlig brist på vatten, de vulkaniska bergen behåller inte vatten och det finns få källor. Den främsta ekonomiska resursen är odlingen av vanilj. Vanilj, som introducerades på Komorerna före 1930-talet, odlas på de fyra öarna på ett traditionellt sätt. Denna nyckfulla orkidé erbjuder en vacker blomklase. Befruktningen utförs manuellt av kvinnor vid gryningen. En duktig arbetare "gifter sig" med 1000 till 1500 vaniljblommor per dag. Under skördetiden plockar man pod för pod, till en exakt grad strax innan "teknisk mognad". Ursprung: Komorerna Region: Grande Comore Sort: Planifolia Anteckningar: Vegetal, floral, dragon SKU: 5430002193137 vilka Polyoler: 25g ° Energi: 525Kcal, 2197kJ Totalt fett: 49g vilket Mättat fett: 30g Kolhydrater: 32g vilket Socker: 6g * Protein: 9g Salt: 0g
Bourgogne Chardonnay

Bourgogne Chardonnay

Kristallklar färg. Aromer av citrusfrukter, vita frukter (päron) och stenfrukter (vinpersika), vita blommor (hagtorn). Blommig och fruktig, smaken är rund och saftig med en livlig eftersmak.
Burgund Côte Chalonnaise

Burgund Côte Chalonnaise

Pinot Noir är den enda druvsorten som odlas för detta vin. Vinrankorna ligger mellan Buxy och Saint Gengoux le National och är vanligtvis belägna på medelhöga sluttningar. Jorden är grund och luftig. Markerna är mycket steniga, vilket är idealiskt för Pinot Noir. Under sommarsäsongen behåller stenarna värmen och avger den tillbaka till vinrankan. Dessa stenar påskyndar därmed druvornas mognad. Druvorna kommer från ler-kalkhaltiga jordar med kalkdominans i Côte Chalonnaise. Lutningarna är milda och riktade öst till sydost. Uppfostran Vinifieringen börjar i rostfria tankar, för att sedan fortsätta i ekfat. Tiden i fat varierar beroende på årgångarna. Vinets karaktär Vacker röd färg, klar, med rubinreflexer, näsan öppnar sig mot de typiska röda frukterna av Pinot Noir (svarta vinbär, körsbär, röda vinbär) med rökiga, humusaktiga och ibland animaliska toner. Rikt och komplext, dess textur är fast med mjuka och eleganta tanniner. Vackert balans. Mat- och vinparningar
Vildsvin

Vildsvin

Traditionell vildsvin terrin i 90g Jean Brunet