Produkter för seralfield's market frukt och veg (2)

Freeze Dry - Freeze Dry

Freeze Dry - Freeze Dry

Freeze Dry är en metod för att torka livsmedel och lättfördärvliga material genom sublimering. I denna metod fryses livsmedlen direkt och den frysta vattenånga avlägsnas från livsmedlen. På så sätt genomförs torkningsprocessen. Stegen för torkning med Freeze Dry är följande: - En enhet med kapacitet på 350 kg kyler livsmedlen ner till -40 °C och säkerställer att de fryser helt. Den mycket låga temperaturen gör att små iskristaller bildas under frysningsprocessen. - De frysta livsmedlen placeras under vakuum, vilket sänker trycket. - Tack vare det låga trycket avdunstar vattnet i isform direkt och avlägsnas från livsmedlen. - Den kvarvarande fukten i livsmedlen avlägsnas genom en mild värmebehandling, vilket fullbordar torkningsprocessen. - Efter torkningen förpackas livsmedlen i fuktsäkra förpackningar. På så sätt förhindras att den förlorade fukten åter samlas i livsmedlen.