Produkter för svampkompost (3)

Champinjoner - Murklor

Champinjoner - Murklor

Murklor är vårsvampar med en ljusbrun, hålig hatt, vit fot och vitaktig kött. Murklor är utmärkta ätliga svampar, förutsatt att de är tillräckligt tillagade. Förberedelse tips Skogssvampar som kommer från naturen, även om de kontrolleras vid skörd och paketering, bör rengöras enligt följande principer: - Klipp av 2 till 3 mm av foten - Borsta försiktigt svamparna, hatt och lameller med en liten borste för att bli av med eventuella taggar eller kvistar. - Tvätta endast om det är nödvändigt (om det finns jord) genom att skölja svamparna under vatten eller torka dem försiktigt. Tillagning: alltid steka dem på "hög värme" i stekpanna och konsumera dem krispiga helst. Förvaringstips Murklor kan ha olika egenskaper beroende på skördetid eller ursprung. Det är av den anledningen som vi alltid strävar efter...
Enoki-svampar

Enoki-svampar

Enoki är formad med en liten vit eller beige hatt och en lång fot som kan bli upp till 10 centimeter lång. Enoki växer i kluster och odlas på stubbar eller på en bas av spån. Den odlas främst i Japan. Enoki har en mild, fruktig smak och en något krispig konsistens. Enoki-svampar är utmärkta råa i sallader eller snabbt tillagade. Redo att använda. Förberedelse tips Asiatiska svampar kräver endast lite rengöring. Det är bäst att torka dem med en fuktig trasa (att tvätta dem i mycket vatten skulle ta bort en del av deras smak). I Enoki är allt gott. Den är "redo att använda". Vi rekommenderar bara att skära av den del som är täckt av substrat. Enoki är utsökt rå. Den dekorerar och smaksätter sallader och smörgåsar. Den kan läggas i soppor (används som vermicelli) och i östasiatiska rätter, genom att tillsätta den mot slutet av tillagningen för att bevara den delikata smaken. Tips...
Grönsaker - Kantareller

Grönsaker - Kantareller

De kännetecknas av sin mörkgrå trattliknande hatt eller en nyans av ljusgul. Deras kött är gulaktigt och aromatiskt. De används främst i blandningar. Förberedelse tips De vilda kantarellerna, även om de kontrolleras vid skörd och paketering, bör rengöras enligt följande principer: - Klipp av 2 till 3 mm av foten. - Borsta försiktigt svampen, hatten och lamellerna med en liten borste för att bli av med eventuella taggar eller kvistar. - Tvätta endast om det är nödvändigt (om det finns jord) genom att skölja svampen under vatten eller torka dem försiktigt. Tillagning: alltid steka dem på "hög värme" i stekpanna och konsumera dem krispiga helst. De skivade svamparna och "klara att använda" behöver naturligtvis bara tillagas. Förvaringstips Kantareller kan ha olika egenskaper beroende på skördetid eller deras...