Produkter för ukraina matgrupp (8)

Torkade morotsgranulat - HoReCa

Torkade morotsgranulat - HoReCa

Denna rotfrukt är bra i alla former. Afghanistan anses vara dess hemland. Det var därifrån som moroten gradvis spreds över hela världen. De antika grekerna gav den himmelsk kraft och kallade den en frukt som bär kärlek. Åtminstone i matlagning finns det kanske ingen produkt som inte skulle återgälda morötter. När de torkas, lagras granulerade morötter idealt utan att ta upp mycket plats och utan att kräva speciella förhållanden. Och när de kommer i kontakt med vatten, återställer de snabbt sina egenskaper. Användning för Soppor, såser, marinader, kötträtter, fågelrätter och vilt. Smak Sötaktig Näringsvärde Kolhydrater (g/100g) 49 Fett (g/100g) 0,5 Protein (g/100g) 9,5 Energiinnehåll (kcal/100g) 240
Guarana - pulver

Guarana - pulver

Naturligt guarana pulver Nettovikt: 50 g Energivärde per 100 g: 590 kcal Hållbarhet: 12 månader
Kinesisk torkad kål - HoReCa

Kinesisk torkad kål - HoReCa

Pekingkål var populärt i Europa endast i de asiatiska kvarteren fram till mitten av 1900-talet. Men under de senaste decennierna har den varit på toppen av kulinarisk popularitet, även i Ryssland. Dess näringsvärde och utmärkta smak bevaras i den torkade produkten. Det är från torkad Pekingkål som en läcker koreansk soppa av siriag-kok tillagas, samt nationella rätter som Namul, Ttige och Bale. Följeslagare till torkad kinesisk kål, som hjälper den att nå sin fulla smakpotential, är vitlök och lök. Användning för Soppor, såser, marinader, kötträtter, fågelrätter och vilt. Smak Pikant, sötaktig Näringsvärde per 100 g. Proteiner (g / 100g)… 26 Fetter (g / 100g)… 3,5 Kolhydrater (g / 100g)… 34 Energivärde (kcal / 100g)… 270
Ceylon-kanel

Ceylon-kanel

På 1500-talet upptäckte portugisiska erövrare Ceylon-kanel på Sri Lanka och tog denna krydda till Europa under 1500- och 1600-talen. Ceylon-kanel utvinns från vildväxande träd som når en höjd av upp till 10 m och växer vilt i skogarna på Ceylon och i södra Indien. Denna krydda tillverkas av den finaste inre barken som skärs från tre år gamla skott. Äkta Ceylon-kanel är en starkt doftande och smakligt utmärkt krydda. Den som någonsin har provat den vet väl vilka olika smaknyanser denna krydda kan ha. Kolhydrater (g / 100 g): 4,0 Fett (g / 100 g): 3,0 Protein (g / 100 g): 28 Energivärde (kcal): 160 Minst hållbarhet: 18 månader Nettovikt (g): 30
Dillsfrön - HoReCa

Dillsfrön - HoReCa

En krans av stjälkar och grenar av dill i det romerska imperiet belönade framstående gladiatorer. Används för att förbereda sallader, aptitretare, soppor, andra lunchrätter. Används för Varma och kalla såser, soppor, kötträtter, fågelrätter, fiskrätter, äggrätter, samt för inläggning. Smak Bittert gräs Näringsvärde per 100 g. Proteiner (g / 100g)… 16 Fetter (g / 100g)… 15 Kolhydrater (g / 100g)… 12 Energivärde (kcal / 100g)… 250
Svarta sesamfrön - HoReCa

Svarta sesamfrön - HoReCa

Sesam, även känt som sesamfrö, kom till Europa från Afrika. Svarta frön är mer värdefulla än vita eller bruna frön. De är rika på retinol, vitaminerna B och E, oljesyra och linolsyra. Sesam erkänns som en av de mest effektiva produkterna som kan bromsa åldrandet av celler i människokroppen. Svarta sesamfrön tillsätts i sallader, kryddas med rätter från ruccola, fänkål, fisk. Den behagliga kryddiga smaken av dessa frön gör att de kan användas framgångsrikt i bakning och vid tillverkning av kozinaki. Svart sesam är oumbärlig för att göra sushi. Användning Används för beredning av alla typer av bakverk och desserter, frukter, varma drycker och kryddiga rätter från österländsk mat. Smak Sträv smak, bitteraktig. Näringsvärde per 100 g. Proteiner (g / 100g)… 19,0 Fetter (g / 100g)… 49,0 Kolhydrater (g / 100g)… 12,0 Energivärde (kcal / 100g)… 570
Torkade morötter - HoReCa

Torkade morötter - HoReCa

Strimlor av torkade morötter är en stor hjälp för dem som inte har mycket tid att laga mat. Om denna produkt finns till hands, kommer hastigheten på matlagningen av en rätt att öka avsevärt. Trots allt behöver rotfrukterna inte tvättas, skalas, rivas eller hackas. Det räcker med att doppa morotsstrimlorna i en vätska. Återställda i mjölk, förvandlas de till en läcker pajfyllning eller bas för en vitaminsallad. De kan läggas till i stekning, i buljonger och huvudrätter. Användning för Soppor, såser, marinader, kötträtter, fågel- och viltkött. Smak Sötaktig Näringsvärde per 100 g. Proteiner (g / 100g)… 9,5 Fetter (g / 100g)… 0,5 Kolhydrater (g / 100g)… 49 Energivärde (kcal / 100g)… 240
Torkad aubergine - HoReCa

Torkad aubergine - HoReCa

Denna solanaceous bär kom till Europa från Persien, och på grund av översättningssvårigheterna kallades den ofta för en galen äpple. Aubergine kom till Ryssland från Kaukasus, vilket är anledningen till att den länge hade smeknamnet "armenisk gurka". Rätt torkad aubergine har en stark arom och smak av svamp. Denna egenskap gör den till en oumbärlig komponent i rätter med stuvade grönsaker eller i vilken stek som helst. Användning för Soppor, såser, marinader, rätter av kött, fågel och vilt. Smak Kryddig, bitter, pikant Näringsvärde per 100 g. Proteiner (g / 100g)… 11 Fetter (g / 100g)… 1,0 Kolhydrater (g / 100g)… 43 Energivärde (kcal / 100g)… 230