...Helix Aperta-sniglar, bättre kända som Monacelle, Attuppatelle eller Monzette, är landsniglar med ett brunt/grönt skal, det karakteristiska operculum eller "grädde" i vitt och mycket fina och smakrika kött.
Vad gör våra monacelle speciella?
De kommer inte från intensivuppfödning
De samlas in i sin naturliga livsmiljö, fria att röra sig och äta rena och obehandlade växter som kronärtskocka...
...Exceptionell kakaopålägg, glutenfri, utan mjölk och palmolja. För att söta krämen har vi använt Stevia-extrakt och Maltitol, som inte tillför några kalorier.
... sträcker sig tillbaka till 1980, lyckas vi tillfredsställa smaklökarna hos dem som vill prova nya smaker och de som inte vill, med ingredienser och kombinationer som ger en perfekt balans på paletten. För att producera vår glass använder vi endast utvalda naturliga ingredienser som: färsk mjölk från Sicilien, färsk grädde, strösocker, pistagenötter och mandlar från Sicilien, italienska hasselnötter...
... Trilobata och Pistacchio di Bronte. Vi använder inte billiga hydrerade vegetabiliska fetter utan endast färsk grädde. För att hjälpa miljön försöker vi köpa råvaror från företag med korta avstånd: Tre Valli, Monaldi, Ortofrutta, Fiorente, Trionfi Honorati, Gastreghini. Våra skedar, liksom många av behållarna (koppar, etc.), är tillverkade av återvunnet material och är helt biologiskt nedbrytbara.