Bokhvetecrêpes - Tillverkare av crêpes och galetter
Bovetecrêpen kan ätas kall till frukost som ett alternativ till bröd, men också rullad som en "hälsosam smörgås" fylld med grönsallad, grönsaker, tonfisk eller små bitar av kyckling.
Traditionell crêpe från regionen Poher, i centrala Finistère
Diameter: cirka 40 cm
Ingredienser: Mjölk, bovetemjöl (55%), vetemjöl, ägg, sojamjöl utan GMO, solrosolja, salt
Tack vare sitt balanserade recept passar den perfekt för personer som är medvetna om sin vikt och/eller sin hälsa.
Denna crêpe är välgräddad för att bevara den.
Den kan ätas kall i smörgåsform, eller till frukost och mellanmål (med smör eller med choklad, sylt…), och fyllas till lunch och middag.
Maträttsidé:
Till måltiden kan du fylla den med vad som helst man kan tänka sig:
- smör, riven ost, skinka, ägg,
- smör, rökt lax, citronsaft
- ost, sallad
- korv
- rökt bacon
- med små grönsaker