Cashewnötter
Cashew nötter stödjer nervsystemets funktion eftersom de är en källa till B-vitaminer, särskilt niacin (1,062 mg / 100 g), som lugnar nerverna, ger energi och förbättrar koncentration och minne. Cashew nötter har också sina lugnande egenskaper tack vare sitt innehåll av kalium och magnesium.
Cashew nötter används i stor utsträckning inte bara i vegansk eller vegetarisk matlagning. Vi kan äta dem både i form av salta, rostade och i choklad. De kännetecknas av en delikat, något söt smak. Därför kan vi enkelt använda dem både när vi förbereder söta desserter (till exempel som en ingrediens i basen för veganska kakor, läckra havrekakor eller den populära cashewkrämen), såväl som i salta rätter, t.ex. läckra pålägg till smörgåsar eller för tillverkning av vegansk ost. Cashew nötter är en populär ingrediens i asiatiska rätter som olika typer av curry och biryani (indisk risrätt). Det är också värt att veta att cashew nötter är ett utmärkt tillskott till alla typer av sallader, müsli eller näringsrik gröt.