Khmeli-suneli - Paket
Khmeli-suneli är en ganska kryddig men inte alltför stark blandning av kryddor, som på georgiska betyder "torr krydda". Traditionellt används den i georgisk matlagning, men nu har den gått bortom Georgiens gränser, liksom andra länder i Transkaukasien, till världsmarknaden. I georgiska rätter avslöjas egenskaperna hos khmeli-suneli fullt ut i satsivi, kharcho och vid tillverkning av adjika. Men i andra kök används den som krydda för en mängd olika rätter av kött, grönsaker, skaldjur, fisk och ris. Används för att förbereda sallader, aptitretare, soppor och huvudrätter.
Ingredienser
Malda koriander, basilika, kyndel, mynta, persilja, torkade örter, selleri, torkade örter, dill, inlagda örter, malda fänkålsfrön.
Användning för
Används för att förbereda sallader, aptitretare, soppor och huvudrätter.
Näringsvärde per 100 g.
Proteiner (g / 100g)… 37
Fetter (g / 100g)… 4,0
Kolhydrater (g / 100g)… 13,0
Energivärde (kcal / 100g)… 240