ÖL ENZYMER - DESATASE
DESATASE är en amylolytisk beredning (EC 3.2.1.41, pullulan 6-glucano-hydrolas) som katalyserar hydrolysen av alfa-1,6-bindningar i amylopektin, vilket möjliggör högre maltosutbyten i kombination med maltogena amylaser.
SYFTE
Att öka maltens diastatiska kraft genom att förstärka den inhemska ß-amylasens verkan.
Att öka fermenterbarheten hos vört (uppenbar avtagande gräns). Cirka 25% av den totala kolhydraten i vörten är ofermenterbar. Tillsatsen av Desatase i kombination med maltogena amylaser som Maltosylase till fermentorn omvandlar de ofermenterbara dextrinerna till maltos, som i sin tur fermenteras till alkohol, vilket ger en uppenbar avtagning högre än 100% utan förlust av smakfullhet eller skumhållning. Vid samma alkoholkoncentration som en normalt avtagande öl kommer den super-avtagande ölen att ha krävt 25% mindre råmaterial. Se Avtagning Modulation.
TEMPERATUR
Optimalt 55-60°C. De enzymatiska komponenterna inaktiveras i öl (pH 4,2)...