Livsmedel - ANVÄNDNINGAR
Livsmedelsindustrin är den viktigaste industrin i Frankrike, både när det gäller företag och antal anställda. Trenden går mot innovativa produkter, som proteinextraktion, lyxvaror och kräver konsekvent hög produktkvalitet med bästa möjliga effektivitet.
Inom livsmedelsindustrin är både lagliga begränsningar och kundernas förväntningar högre än i någon annan industri. De högsta standarderna gäller därför även för kvaliteten och egenskaperna hos den maskin- och anläggningsteknik som används.
När du behöver mala livsmedel krävs det att rengöringen är enkel och att råvarans smak eller doft respekteras. Säkerhet är en oro både ur ett allmänt industriellt driftsperspektiv och särskilt explosionsrisker som kommer från att arbeta med vissa livsmedel, som socker till exempel.
POITTEMILL och FORPLEX har omfattande erfarenhet av att leverera installationer för livsmedels- och djurfoderindustrin. För vissa produkter är det möjligt att arbeta i en kryogen miljö.