Växtbaserat Mariatistel Extrakt, Lever- och Gallblåsvänligt - Funktionella Ingredienser
Mjölktistel, även känd som silymarin, en naturlig flavonoid lignan, är en naturligt förekommande aktiv ingrediens som isolerats från den torkade fodret av Asteraceae-familjens kronärtskocka, och dess huvudsakliga komponenter är silybin, isosilybin, silydianin och silychristin.
Den är inhemsk i Europa och togs till Nordamerika av tidiga kolonisatörer. Östra USA, Kalifornien, Sydamerika, Afrika, Australien och Asien är alla hem för denna art.
Den används för att behandla leversjukdomar och gallblåsesjukdomar.
Mjölktistel marknadsförs som ett kosttillskott för sjukdomar som hepatit, cirros, gulsot, diabetes, matsmältningsbesvär och andra.
Andra namn: Växtbaserat mjölktistelextrakt, lever- och gallblåsvänligt
Spec./ Renhet: Växtbaserat mjölktistelextrakt, lever- och gallblåsvänligt (andra specifikationer kan anpassas)
CAS-nummer: 84604-20-6
Utseende: Gul till gulbrun amorf pulver
Huvudfunktion: leverhälsa, förbättra diabetes, bra för hjärtat
Testmetod: UV, HPLC
Lukt & smak: Karakteristisk
Analys: Silymarin ≥40%
Partikelstorlek: 95% passerar 80 mesh
Identifiering: Positiv
Förlust vid torkning: ≤5.0%
Rest vid förbränning: ≤5.0%
Bulkdensitet: 0.3-0.6g/ml
Tapdensitet: 0.5-0.9g/ml
Löslighet: ≥99% löslig i vatten
Lösningsmedelsrest: Uppfyller EP-standard
Tunga metaller: NMT10ppm
Bly (Pb): NMT3ppm
Arsenik (As): NMT2ppm
Kvicksilver (Hg): NMT0.1ppm