Tyskland, Wörrstadt
...Enkel "meer" från det bästa Lecker’s ekologiska gelémedel av havsalger är särskilt bra för att förbereda geléer, krämer, sylt och tårtor, men också för salta rätter som aspik. Den veganska alternativet till gelatin! Det är smakneutralt, fritt från konserveringsmedel och helt växtbaserat. Ingredienser: Agar Agar* *=från kontrollerad ekologisk produktion Allergener: inga innehållna Vegetarisk: Ja Vegan: Ja...
Portfölj (41)
Polen, Brzozów
... istället för gelatin. Det löser sig vid 85-95 grader Celsius, medan det tjocknar vid 32-35 grader. Du behöver därför inte sätta det i kylskåp. För att uppnå en medelhård gel används en proportion: 1 tesked agar per 1 kopp vätska. Lös upp agaren i en liten mängd kallt vatten och tillsätt den till kokande vatten, koka i några minuter. Agar kan också användas för att göra sylt. För 1,5 kg frukt och 500 g socker, tillsätt 1-1,5 teskedar agar.
Portfölj (781)
Tyskland, Hamburg
...Rödalger, från vilka råvaran agar-agar utvinns, erbjuder en mängd positiva egenskaper. Bland annat innehåller de varmt vattenlösliga hydrokolloider, vilket ger hög gelstyrka i gelé- och förtjockningsprocessen. Detta hjälper till att skapa särskilt stabila och termoreversibla geler för industriellt bruk. Norevos expertis bygger på vårt långvariga partnerskap med världens ledande agar-agar-tillverkare Setexam från Marocko, genom vilket Norevo kan leverera olika kvaliteter av agar-agar och ekologisk agar-agar.
Portfölj (38)
Frankrike, Astaffort
...VÄXTBASERAD SKOGSTERRIN. 100g Nej, nej och nej! Vi garanterar att det inte finns något kött i denna vackra burk, bara bra växtbaserade ingredienser och en blandning av svampar med en delikat intensitet. Stäng ögonen, du är mitt i skogsbrynet. INGREDIENSER: kokosolja (35%), vatten, sojaprotein, ekologisk jäst, svamp, senap, rapsolja, salt, agar agar, ekologiskt chiafrö, ekologisk tamari, svartpeppar, sherryvinäger, kryddor, vitlök, tomatpuré, kornmiso, lök.
Portfölj (7)
...Upptäckt på 1600-talet, kommer Agar Agar från den röda algen Gracilaria verrucosa eller andra rödalger av typen Gelidium. Utdraget i vatten, kryogeniseras Agar Agar sedan: denna skonsamma omvandling av de naturliga polysackariderna gör att den behåller sin rikedom. Gelatin som finns på marknaden erhålls från kollagenet i djurvävnader som utsätts för långvarig kokande vatten. Agar Agar har å sin sida en funktionell kapacitet som är avsevärt överlägsen produkter av animaliskt eller syntetiskt ursprung, och är helt växtbaserad, vilket ger den rena och hälsosamma egenskaper.
Frankrike, Pont-De-Labeaume
...Av högkvalitativ saffran, en gelé som överraskar på ostar. Som avslutning på kött, som anka, lyfter den utan att dölja. Den passar också bra med krämiga eller mjölkiga desserter: risgrynsgröt, färskost… Visuellt är det en mycket vacker produkt, eftersom stigmas hålls svävande i gelén. Innehåll: ekologiskt rörsocker, citronsaft, saffransstigmata, agar-agar. Förvaring: 3 år. Burk på 215g.
Portfölj (28)
Tyskland, Hamburg
...Tack vare sin neutrala smak kan du använda det i nästan alla recept där du behöver en gelébildande komponent. Användning: Ekologisk Agar-Agar är löslig i varmt vatten. Du får en fullständig lösning om du låter den ekologiska Agar-Agar sjuda i 2-5 minuter vid cirka 80 grader under konstant omrörning. Vid avkylning bildas en geléaktig konsistens. Eftersom ekologisk Agar-Agar binder varje vätska på...