• europages
  • >
  • FÖRETAG - LEVERANTÖRER - SERVICEFÖRETAG
  • >
  • ekfat

Resultat för

Ekfat - Tillverkare Producent - Frankrike

FrankrikeTillverkare/producent
  1. CHÂTEAU LE BREZEGUET

    Frankrike

    Egendomen CHATEAU LE BREZEGUET köptes 1999 och producerar viner från vinrankor som i genomsnitt är 25 år utifrån druvsorten Malbec. För att producera vinerna, sker vinifieringen i ungefär tre veckor, vinet lagras sedan i minst 18 månader. CHÂTEAU LE BREZEGUET producerar också en cuvée med sina gamla vinrankor som är mellan 35 och 40 år gamla. Det är en cuvée 100 % Malbec, vinframställningen är 3 till 4 veckor lång med varm slutvinifiering, och lagringen sker endast i nya ekfat i minst 18 månader. Slutligen producerar CHÂTEAU LE BREZEGUET också ett vin utifrån yngre rankor: CHEMIN DE COMPOSTELLE. Druvsorterna som används är Malbec och Merlot. Det är väldigt aromatiska, röda och roséviner med låg alkoholhalt. Tack vare ägarnas hängivelse prisbelönas dessa viner med jämna mellanrum. Vinodlingen utökades 2015 med köpet av den 12 hektar stora vingården CHÂTEAU GRAND CHÊNE.

  2. DISTILLERIE LOUIS ROQUE

    Frankrike

    DISTILLERIE LOUIS ROQUE är specialist på Vieille prune de Souillac. Destilleringskonsten har gått i arv far till son sedan 1835, med respekt för traditioner, där våra drycker långsamt mognar i gamla ekfat där spriten åldras sakta. Utöver det berömda plommonbrännvinet Vieille prune de Souillac, erbjuder destilleriet andra fruktbaserade spritdrycker baserade på päron, hallon, krikon, mirabelle, körsbär. Vi erbjuder också aperitifdrycker, baserade på vin, frukt, nötter, ratafia, valnötslikör, kastanj, hallon, karamell, choklad, vanilj, mynta samt fruktkrämer. Vi kan också erbjuda frukter inlagda i alkohol, bakverk som baba och cannelé, chokladgodis, kryddblandningar från sydvästra Frankrike, senap och vinäger med tryffel. Vi finns hos vinhandlare, specerihandlare som Hédiard och Fauchon samt på borden hos många stjärnrestauranger i Frankrike och andra länder.

  3. CHÂTEAU TAYAC

    Frankrike

    Château TAYAC är en familjeegendom. Vingården som sträcker sig över 37 hektar på Soussans grusiga kullar ligger i hjärtat av den ansedda appellationen Margaux, i Médoc. Château TAYAC förvaltas av familjen PORTET, som äger och skördar odlingarna sedan fyra generationer. Metoden COUSINIE tillämpas på domänen och tillför vinrankorna generösa mängder näringsämnen samtidigt som den i hög grad begränsar behandlingarna. Jorden når på så vis en jämvikt och förstärks naturligt mot angrepp. Vinrankorna, liksom druvorna, drar full fördel av dessa privilegierade förhållanden. Avlövningen och grön skördning ger också möjlighet att behärska avkastningen och optimera kvaliteten av vinet som lagras i franska ekfat i 12 månader. Vinet Château TAYAC säljs till handeln i Bordeaux-området, vinkällare, restauranger, samt direkt på export.