• europages
  • >
  • FÖRETAG - LEVERANTÖRER - SERVICEFÖRETAG
  • >
  • ekfat

Resultat för

Ekfat

FrankrikeTolouse och Midi-Pyrénées
  1. CHÂTEAU LE BREZEGUET

    Frankrike

    Egendomen CHATEAU LE BREZEGUET köptes 1999 och producerar viner från vinrankor som i genomsnitt är 25 år utifrån druvsorten Malbec. För att producera vinerna, sker vinifieringen i ungefär tre veckor, vinet lagras sedan i minst 18 månader. CHÂTEAU LE BREZEGUET producerar också en cuvée med sina gamla vinrankor som är mellan 35 och 40 år gamla. Det är en cuvée 100 % Malbec, vinframställningen är 3 till 4 veckor lång med varm slutvinifiering, och lagringen sker endast i nya ekfat i minst 18 månader. Slutligen producerar CHÂTEAU LE BREZEGUET också ett vin utifrån yngre rankor: CHEMIN DE COMPOSTELLE. Druvsorterna som används är Malbec och Merlot. Det är väldigt aromatiska, röda och roséviner med låg alkoholhalt. Tack vare ägarnas hängivelse prisbelönas dessa viner med jämna mellanrum. Vinodlingen utökades 2015 med köpet av den 12 hektar stora vingården CHÂTEAU GRAND CHÊNE.

  2. DISTILLERIE LOUIS ROQUE

    Frankrike

    DISTILLERIE LOUIS ROQUE är specialist på Vieille prune de Souillac. Destilleringskonsten har gått i arv far till son sedan 1835, med respekt för traditioner, där våra drycker långsamt mognar i gamla ekfat där spriten åldras sakta. Utöver det berömda plommonbrännvinet Vieille prune de Souillac, erbjuder destilleriet andra fruktbaserade spritdrycker baserade på päron, hallon, krikon, mirabelle, körsbär. Vi erbjuder också aperitifdrycker, baserade på vin, frukt, nötter, ratafia, valnötslikör, kastanj, hallon, karamell, choklad, vanilj, mynta samt fruktkrämer. Vi kan också erbjuda frukter inlagda i alkohol, bakverk som baba och cannelé, chokladgodis, kryddblandningar från sydvästra Frankrike, senap och vinäger med tryffel. Vi finns hos vinhandlare, specerihandlare som Hédiard och Fauchon samt på borden hos många stjärnrestauranger i Frankrike och andra länder.