...Kikärtor, även kända som garbanzobönor, är en baljväxt som troligen först upptäcktes i Egypten. Särskilt i Medelhavsområdet är kikärtor mycket populära, där de används i olika rätter. Kikärtor innehåller mycket protein, fiber och mineraler. De har en lätt sötaktig smak. Kikärtor är kända som huvudkomponent i hummus och falafel, men kan också användas som grönsak i en varm måltid eller som bas i...
... - på grund av dess höga sockerhalt - som en frukt. Yaconknölen anses också vara "diabetikerns potatis" på grund av dess blodsockersänkande effekter.
Yacon är lämplig som sockerersättning. Anledningar: Yacon har ett högt innehåll av inulin och oligofruktos, som tillhör de så kallade "fruktooligosackariderna", naturliga sockerersättningar. Deras sötande kraft har knappt några kalorier och är 30-50...
... som njutningsmedel eller bambuskott som livsmedel i maten.
Kan hampa också ätas?
AT-PUB-GEB-2023-A02 – "Hampa-projektet",
Du får alla 11 ekologiska hamparecept som en reviderad text med 20 bilder på 24 DIN A4-sidor som PDF-nedladdning (3 MB) - 24,00 EUR...
... alltså titta på ingefärans inre värden. Ingefära kommer ursprungligen från Asien, men har varit känd här i många århundraden.
Roten odlas främst i varma, tropiska länder som Thailand eller Brasilien. Ingefära kan därför köpas året runt. Den skiljer sig dock något i smak beroende på ursprung. Den speciella kryddigheten är dock gemensam för alla rötter och utgör ingefärans karaktär. Den smakar inte bara i maträtter, utan också i många drycker som ginger ale.