Hela kardemumman - Förpackningar
Kryddan har en speciell skarp-söt smak med inslag av citrus. På grund av den stora mängden eteriska oljor har kardemumma en kryddig-skarp, något kamferaktig, doftande arom. På grund av den uttalade smaken används den i små mängder. Frukterna är bland de dyraste kryddorna, vilket är anledningen till att de kallas "kryddornas drottning." Kardemummas hemland är de södra regionerna av Indien och Ceylon. I matlagning används kryddan i beredningen av: soppor, såser och såser, i kötträtter, fisk- och risrätter, i desserter och bakverk. I Mellanöstern och Indien är det vanligt att tillsätta den i kaffe och te.
Användning för
Användning för indiska och asiatiska rätter, bakverk och bakverk, i kryddiga soppor, desserter, glögg, kaffe och te.
Näringsvärde per 100 g.
Proteiner (g / 100g)… 40,0
Fetter (g / 100g)… 6,5
Kolhydrater (g / 100g)… 11,0
Energivärde (kcal / 100g)… 260