Ekologiskt Yacon fruktpulver, naturligt prebiotikum, bulk + förpackat
Yaconpulver är en smakbärare, tillsats i kött- och charkprodukter, samt en sockerersättning i alla livsmedel (t.ex. smoothie-blandningar, choklad, müsli, tabletter, drycker).
Yacon är rik på inulin och oligofruktos, som tillhör polysackariderna, en av de mest naturliga sockerersättningarna. Båda har en sötma på 30-50% jämfört med vanligt socker och innehåller nästan inga kalorier.
Inulin och oligofruktos är viktiga prebiotika som, på grund av sina olösliga kostfiber, kan nå tjocktarmen där de fungerar som näring för de naturliga tarmbakterierna. Dessa "goda" bakterier är ansvariga för en hälsosam tarmflora, vilket har en positiv inverkan på vårt immunförsvar och vår matsmältning.
Prebiotika är lösliga kostfiber som, på grund av sin förmåga att binda vatten och svälla i magen och tarmen, stimulerar matsmältningen och ger en längre mättnadskänsla.
Tack vare det höga innehållet av inulin räknas Yacon som en idealisk sockerersättning även för diabetiker, därav namnet "diabetiker-kartoffel".
Inom livsmedelsindustrin kan Yacon användas som sockerersättning och produkten kan erbjudas som "sockerfri".
Chark- och köttproducenter uppskattar den lätt söta aromen och det faktum att Yacon ökar fiberinnehållet i animaliska livsmedel.
Även som fettalternativ är Yacon mycket populärt, det gör rätter krämigare och förvandlar till exempel en mager kvarg till en delikatess.
Förpackning: 20 kg
Burk: 240 g, etiketterad + neutral