Produkter för pan anglia (3)

Iberisk Skinka

Iberisk Skinka

Spansk prosciutto, uppfödd i det vilda och matad med ekollon.
Parmaskinka DOP

Parmaskinka DOP

Det är en utmärkelse för vårt område och vår stolthet: för att göra det använder vi lår av tunga italienska grisar, som salts för hand (fuktigt salt på svålen, torrt salt på den magra delen). I tre veckor absorberar skinkorna saltet i en fuktig (80%) och kall (från +1 till +4 grader) kammare, och sedan vilar de i tre månader medan de torkar långsamt. Efter att ha tvättats, börjar mognadsprocessen. Nu är det havets luft som, innan den når dalen, har stulit balsamen från skogarna i Appenninerna. Beroende på säsongen öppnas fönstren och så fortsätter det i nio månader. Sedan går vi ner i källaren: konsortiet kommer att sätta på den dukaliska kronan för att skydda kvaliteten efter 12 månader. För oss räcker det inte: vår skinka kommer att vänta ytterligare 18-20 månader, när ni kommer att känna hela dess intensiva, djupa, nyanserade sötma, aldrig sockerartad.
Coppa Piacentina DOP

Coppa Piacentina DOP

Salume DOP baserat på svinkött, exklusivt för området kring Piacenza. Köttet kommer från grisens nacke, inslaget för hand i naturligt tarm och lagrat i minst 90 dagar, har en söt och behaglig smak och är en huvudroll i förrätter och aperitifer.