Produkter för formisk syra vwr (5)

Askorbinsyra (Vitamin C/E300)

Askorbinsyra (Vitamin C/E300)

Vitamin C (även kallad askorbinsyra eller L-askorbinsyra) är ansvarig för många metaboliska processer i kroppen. Den deltar i metabolismen av kolhydrater, proteiner och fetter, samt i syntesen av hemoglobin, erytrocyter och vissa hormoner. Vitamin C finns i oxiderad eller reducerad form som L-askorbinsyra. Den är mycket känslig för nedbrytning, främst på grund av ljus och värme.
Askorbinsyra (Vitamin C/E300)

Askorbinsyra (Vitamin C/E300)

Vitamin C (även känd som askorbinsyra eller L-askorbinsyra) ansvarar för många metaboliska processer i kroppen. Den deltar i metabolismen av kolhydrater, proteiner och fetter, samt i syntesen av hemoglobin, röda blodkroppar och vissa hormoner. Vitamin C finns i oxiderad eller reducerad form som L-askorbinsyra. Den är mycket känslig för nedbrytning, främst på grund av ljus och värme.
Citronsyra

Citronsyra

Citronsyra förekommer naturligt i citrusfrukter, men kan också produceras. Industriell citronsyra framställs huvudsakligen genom jäsning eller kemisk reaktion. Den senare metoden används i cirka 90 % av den globala produktionen och innebär jäsning med hjälp av enzymer och mikroorganismstammar, oftast Aspergillus niger. Citronsyra har förmågan att stabilisera emulsioner och förhindrar separation av fett. Den färdiga produkten finns i form av pulver eller granulat som anhydrat citronsyra.
Citronsyra

Citronsyra

Citronsyra finns naturligt i citrusfrukter, men kan också tillverkas. Industriell citronsyra produceras främst genom fermentation eller kemisk reaktion. Den senare metoden används i cirka 90 % av den globala produktionen och involverar fermentation med enzymer och mikrobiella stammar, oftast Aspergillus niger. Citronsyra har förmågan att hjälpa till att stabilisera emulsioner och förhindrar separation av fetter. Den färdiga produkten finns tillgänglig i form av pulver eller granulat som anhydrat citronsyra.
Sur vassle (AWP)

Sur vassle (AWP)

Syrad vassle (AWP) är en biprodukt från produktionen av ost eller syrad kasein. Den produceras genom att torka färsk vassle som erhållits från mjuka vitostar. Den mikrobiella jäsningen minskar användningen av mjölk och omvandlar laktos till mjölksyra. Syrad vassle används främst i produktionen av ricotta och vassla. Den används också som ingrediens i många bearbetade livsmedel, såsom bröd, kex, kött, bakverk och färdiglagade rätter. Syrad vassle finns även i choklad och konfektyr. Produkten som erbjuds av Foodcom kan också användas i produktionen av djurfoder. Det är en populär ekonomisk ersättning för söt vassle i utfodringen av smågrisar. Syrad vassle används också i mjölkersättningar med lågt pH.