...Aromatiska karameller används för att ge en karamelssmak till en slutprodukt. Beroende på deras tillagning och de sockerarter som används kan de ge olika smaker: söt, bitter, sur, etc...
De används mycket inom livsmedelsindustrin för att ge en god karamelssmak till den färdiga produkten och för att ge en viss rundhet.
Aromatiskkaramell delas in i 3 kategorier:
- ljus karamell, med...
...Aromatiskkaramell är en vätska eller fast ämne i färgen ljusbrun till mörkbrun, som erhålls uteslutande genom kontrollerad värmebehandling av livsmedelssocker, och vars huvudsakliga syfte är att aromatisera livsmedel.
Aromatiskkaramell kan förtjockas, neutraliseras, aromatiseras, och finns i form av pulver, bitar eller vätska, den finns också tillgänglig i en ekologisk variant.
Möjliga användningar:
- MEJERIPRODUKTER
- GLASSAR
- AROMBÄRANDE STÖD
- BAKVERK & BAKHJÄLP
- SÅSER & FÄRDIGMAT
- APERITIFER & LIKÖRER...
...Ideal för dagtid.
Effekt: 7/10
Aromatisk styrka: 6/10
Textur: formbar/hård
Fett: lätt
Färg: Brun/gul
Anmärkning: Förbjudet för personer under 18 år. Rekommenderas inte för gravida och ammande kvinnor. Följer gällande lagstiftning och innehåller mindre än 0,3% THC. Analys av cannabinoider finns tillgänglig i produktbilderna.
Gram: 1, 3, 5, 10, 20, 30, 50...
...I över 40 år har företaget GAGET (Ekocertifierad ekologisk) utvecklat sin expertis inom skapandet av unika smaker för livsmedelsindustrin. I sitt högteknologiska laboratorium skapar de speciella smaker, kaffeextrakt (Arabica, Robusta, blandningar av Arabica/Robusta), karameller (Aromatisk flytande karamell, Karamell med saltat smör, Karamell med mjölk) och fruktberedningar (Citrusfrukter, Gula frukter, Röda frukter, Exotiska frukter, Morötter och Rabarber), avsedda för färska mejeriprodukter (dessertgrädde, yoghurt), glass, frysta eller mjölkbaserade desserter, bakverk och konfektyr.