...Druva: 100% Barbera. Vinifiering: traditionell jäsning med maceration i cirka 18 dagar. Lagring: 18 månader i franska ekfat. Färg: djup rubinröd, som lutar mot granat. Doft: elegant och komplex, med inslag av mogen frukt mot en bakgrund av söta kryddor. Smak: fyllig, med en rik och silkeslen struktur, med en lång och ihållande eftersmak. Alkoholhalt: ±14% Gastronomisk kombination: Passar bra till kraftiga förrätter och huvudrätter, särskilt om de är baserade på rött kött. Serveras vid en temperatur av cirka 18°C.
Portfölj (10)
... uteslutande DOC- och DOCG-viner, nämligen: Barbaresco DOCG, vinodlingar Gallina och Gaia; Moscato d'Asti DOCG; Roero Arneis DOCG; Barbera d'Alba DOC, vinodling Gallina; Dolcetto d'Alba DOC, vinodling Cottà; Langhe Nebbiolo DOC. Azienda San Michele, enligt den avlidne prästens vilja, dess grundare, är den direkta arvtagaren och fortsättaren av kvalitetspolitiken från Cantina del Parroco i Neive, känd i Italien och utomlands för sina ädla viner och det utmärkta förhållandet mellan kvalitet och pris, som upphörde att existera med sin grundares död.