Frankrike, Auxerre
...Smakprov Lätt vin, mycket originellt, lätt att dricka, med tydliga vinbärsnötter. I munnen, friskhet från Persan. Vinifiering Maceration i 15 dagar följt av skonsam pressning i 3 timmar. I tank, genomförd malolaktisk jäsning. Lagring på fin jäst i 12 månader i gamla fat. Mat- och vinparning: charkuterier, grillat kött Vinmakarens råd: serveras mellan 14 och 16°C Alkoholhalt: 11,5° Lagringstid: 5 till 10 år Förpackning: Kartong med 6 flaskor om 75 cl Domän: Claude Quenard et Fils Appellation: Vin de Savoie Odling: Biodynamik Märke: Appellation d'Origine Contrôlée...
Portfölj (190)
Frankrike, Roubia
...Biologisk odling. Maskinell skörd. Hela skördar, Fermentering i temperaturreglerade ståltankar, Malolaktisk fermentering, Klarningsprocess. Lagring i temperaturreglerade ståltankar, Blandning, Lätt filtrering, Teknisk kork i kork. Ler-kalkjordar, Grusjordar. Öga Röd färg, livlig, rubinreflexer. Näsan Aromer av röda frukter, aromer av skogsbottensväxter. Mun Elegant, lätt, rund, noter av röda...
Portfölj (28)