... dig ett djärvt och generöst vin, som representerar hela prestigen av Bordeaux-viner.
WINEMAKING
Traditionell vinifiering i rostfria ståltankar.
GRAPES
Merlot
Cabernet Franc
Cabernet Sauvignon
TASTING
Mörk granatröd färg med violetta inslag.
En bouquet och utvecklad doft av röda frukter.
Mjuk och köttig smak, dominerad av mogna fruktaromer och stödd av fina tanniner.
FOOD & WINE PAIRINGS
Att avnjutas med grillat rött kött, rostad lammstek eller lagrad ost.
Servera vid 18°C.
AWARDS
2012: Nämnd vid IWC 2013.
...Beläget i hjärtat av Provence, producerar Domaine d'Estoublon vin och olivolja sedan 1489.
Rödvinsblandningen från Château är en kombination av Cabernet Sauvignon och Mourvèdre som produceras under AOP Baux de Provence.
Dess färg mellan rubin och granat är koncentrerad. Dess kraftfulla och komplexa doft avslöjar aromer av plommon, björnbärssylt, rostad kakao, söta kryddor och ceder.
Denna cuvée passar perfekt med en biff, en anka med pepparsås eller en lammstek.
...Vi föreslår att servera en Côtes du Rhône Rouge med
- En carpaccio av nötkött.
- En rostad lammstek med timjan.
- Påsklamm.
- Lamm till påsk.
- Nötkött i daube.
- Biff Stroganoff.
- Lammköttbullar.
- osv... och med ost såklart )
De stora röda vinerna serveras vid 16 till 18°C.
...Nez
noter av röda och svarta frukter, lätt vaniljiga
Accord metvin terrin av hare, nötkött, fylld lammstek på bädd av potatis, kanin i gibelotte eller chokladmousse
Vinification lagring 1 år i franska ekfat (25% i nya fat och 75% i ettåriga fat)
Œil: tät och mörk granatröd färg
Bouche: mjuka tanniner som tecken på lång livslängd
Le conseil de l'œnologue: serveras mellan 14 och 16°C
Taux...