ufs.country_names.RU, Saratov
... ärtor oftast. Uppvärmning förstör cellväggarna och gör smaken sötare, och näringsämnen mer tillgängliga. Ärtssoppa äts i många andra delar av världen, inklusive norra och centrala Europa, i Ryssland, Iran, Irak och Indien. Bearbetade ärtor är mogna ärtor som har torkats, blötlagts och sedan genomgått varmbehandling för att förhindra att de blir dåliga. Färdiga ärtor säljs ibland torkade och belagda med wasabi, salt eller andra kryddor.
Portfölj (40)
...Produktinformation Ärtor skördas under september och oktober i Kalifornien, medan skördetiden i Sydafrika är runt februari och mars. Det är viktigt att skörda dem strax innan de blir helt mogna, eftersom de annars skulle bli för mjuka för vidare bearbetning. Direkt efter skörd får de en chockfrostning, skärs i halvor – och torkas som fläckiga bitar. De ofumigerade frukterna är bättre i smak än de...
Portfölj (47)
Frankrike, Olivet
...Referens 9990000005291 Torkad ärtor kommer från samma växt som producerar gröna ärtor. De torkade grönsakerna skördas vid mognad, medan de gröna ärtorna plockas innan de är mogna. De torkade ärtorna är hårda, fyllda med stärkelse och proteiner. När skalet tas bort, delas fröet i två kotyledoner för att ge split ärtor. Förberedelse tips Skölj de split ärtorna. Täck dem rikligt med vatten. Koka dem i cirka 1 timme på medelhög värme tills de är mjuka.
Portfölj (114)