...En lång maceration (6 månader) av pekannötter sötad med lönnsirap.
Sammansättning: Ekologisk fransk vit rom lagrad i gamla cognacsfat, ekologiska pekannötter (USA), ekologisk lönnsirap (Kanada).
Att serveras kall, ensam eller i cocktail, både som aperitif och digestif.
Dimensioner: 10 × 10 × 19 cm
Maceration: Minst 6 månader
Alkoholhalt: 37°
Vikt: 1,2 kg...
...Tillverkad av vitt vin (AOP) och maceration av frukter och örter.
I en raffinerad och elegant 50cl flaska.
Lite söt och mycket uppfriskande, perfekt att njuta av med vänner!
...Det avslutande aperitifen är resultatet av en blandning av vin från ädla druvsorter och maceration av naturligt torkad fikon. Vid provsmakning upplever man därför sötman från fikonen och den aromatiska kraften från de ädla druvorna. Söt aperitif som kan komplettera foie gras. Serveras väl kyld, helst utan is.
VIKT: 1,4 kg
FLASKA: Flaska 75 cl
SKU: BCOUCHASAC075...
... flera timmar
Vinifikation vid låg temperatur
Lagring i tankar
DRUVOR
Sauvignon
SMAKPROVNING
Roumaguet Bordeaux Blanc Sec har en glänsande klargul färg. Näsan uttrycker vackra noter av citrus och exotiska frukter. Smaken är krämig, välbalanserad mellan rundhet och syra, med en fruktig och långvarig avslutning.
MAT & VIN KOMBINATIONER
Roumaguet är idealisk som aperitif, eller som tillbehör till skaldjur, såser med fisk, och grillad fisk.
...Denna kryddblandning har arbetats fram noggrant och följer seriösa medeltida recept.
Man tillsätter vin eller druvsaft i flaskan. När den har filtrerats ger denna maceration en extraordinär aperitif: tonande, mycket smakrik, lång i munnen.
Utan några tillsatta aromer.
... vinifiering, lagring i ståltankar.
Åldring : 18/24 månader
Dosering : 6 g/l
Flaskor : 0,75 l / 0,375 l
Smakprov :
Klar färg, rosaröd nyans, små noter av jordgubbar och vilda bär.
Festligt champagne för sommaren att avnjutas som aperitif eller vid andra tillfällen.
För att uppskatta dess komplexitet, servera mellan 8° C och 10° C.
...MILLESIME : 2020
CEPAGE : Pineau d'Aunis (50%), Gamay (50%).
TERROIR : Lera med lerjord.
VINIFICATION ET ELEVAGE : Druvorna skördades vid mycket bra mognad. Maceration i 24 timmar vid låg temperatur.
APPELLATION : AOP Rosé d'Anjou.
NOTES DE DEGUSTATION : Ljust rosafärgad. Harmonisk doft av små röda bär. Smakrik, mjuk med en avslutning full av frukter och kryddiga, peppriga toner.
ACCORD METS/VIN : Aperitif, charkuterier, pizza, fruktdesserter.
TEMPERATURE DE SERVICE : Mellan 6 och 8°C.
Kartong med 6 flaskor om 75cl...
...SMAKNOTER
Vacker ljusrosa färg, frisk fruktig smak. Finstämd och delikat i munnen, ett bra år. Ett gastronomiskt vin.
Du kommer särskilt att uppskatta vårt Bandol rosévin med fisk, grillat kött, bouillabaisse, fågel... Eller som aperitif.
Serveras vid cirka 13°C...