Frankrike, La Roche-Des-Arnauds
... rätt. Rökig, som en Morteau-korv. En komplex öl som överraskar och har stor framgång. - "Douce Fumée" 3.8% Alc: vit Session CRUE! Ingen kokning i processen. Det vill säga, ingen bitterhet, proteinet har inte koagulerat. Därav namnet, den söta röken. ------ Signaturserie: Öler som ständigt utvecklas, lagrad i ekfat som har innehållit olika årgångar av alla slag. ------ Vox Populi-serie: Ephemerala...
Portfölj (2)
Frankrike, Courrensan
Armagnacs Goudoulin: haute couture av Armagnac, grundat 1935, erbjuder ett unikt sortiment av årgångsarmagnac. Armagnacs Goudoulin lagras i ekfat, denna lagrings- och mognadsmetod ger dem en vacker bärnstensfärg. Den avslöjar också många aromer. Teamet på Armagnacs Goudoulin förenar tradition och hantverk för att producera kvalitetsarmagnac. Varje flaska förbereds vid mottagandet av beställningen: armagnacen buteljeras, vaxas och etiketteras därför manuellt. Armagnacs Goudoulin finns i Frankrike, Europa, USA och Asien.
Frankrike, Duravel
CHATEAU CANTELAUZE-MEZY, en vingård belägen inom appellationen CAHORS, i DURAVEL i LOT, består av 10 hektar Malbec och 2 hektar Merlot, där vinrankorna påverkas av två klimat, atlantiskt eller medelhavsklimat, beroende på säsongerna. Domaine består av: - ett klimatkontrollerat vineri med sexton tankar i rostfritt stål som möjliggör separat vinifiering av druvsorterna innan blandning, samt ekfat...
Portfölj (7)
Frankrike, Roche La Moliere
Varumärket Hermione Queen är starkt engagerat i urvalet och erbjudandet av produkter av hög kvalitet. Vinerna lagras noggrant i tankar och små ekfat, med en minimal lagringstid på tre år i totalt mörker. Blandningen av vinerna är avgörande, det handlar om finess och subtilitet, vilket resulterar i unika Champagner från vinodlare. Vinodlingen ligger i de små byarna Loches-sur-Ource, Noé-les...
Portfölj (3)
Frankrike, Pornichet
Anteco Frankrike är specialiserat på tillverkning av ekplankor, ekfat och alternativa vinprodukter. Besök vår webbplats: www.anteco-france.com...
... cuvée 100% Malbec, vinifieringen är lång och varar i 3 till 4 veckor med en varm avslutning, och lagringen sker endast i nya ekfat under minst 18 månader. Slutligen producerar CHÂTEAU LE BREZEGUET också ett vin från de yngsta vinrankorna, CHEMIN DE COMPOSTELLE. De druvsorter som används är Malbec och Merlot. Det handlar om mycket aromatiska törstsläckande viner, som finns i både röda och rosévarianter. Tack vare ägarnas hängivenhet får dessa viner regelbundet utmärkelser och verksamheten växer, med övertagandet av den 12 hektar stora vingården CHÂTEAU GRAND CHÊNE år 2015.
Frankrike, Souillac
DISTILLERIE LOUIS ROQUE är specialisten på gammal plommon från Souillac. Destillatörer från far till son sedan 1835, distilleriet följer alltid traditionen, spriten mognar långsamt i gamla ekfat där alkoholen åldras långsamt. Förutom den berömda gamla plommonen från Souillac erbjuder distilleriet andra fruktbaserade spritdrycker som päron, hallon, kvitten, mirabelle, kirsch. Vi erbjuder också...
Frankrike, Piolenc
Château Beauchêne är en byggnad från 1700-talet som ligger intill en gård från 1100-talet. Slottet rymmer gamla vinkällare vars valv idag möjliggör lagring av de bästa cuvéerna i ekfat. Den omedelbara omgivningen kring slottet är full av tecken på gammal bosättning: en romersk press har grävts fram, och många spår av amforor och galliska mynt upptäckts regelbundet.
Frankrike, Perquié
...Sedan 1724 har familjen de MURET, arvtagare till CAUMALE de GAUBE, utvecklat sin vingård. De vita vinerna från egendomen destilleras i alambik och lagras på ekfat. Denna familjeegendom är därmed specialiserad på produktion av Bas Armagnac. Denna prestigefyllda armagnac kallas "Grand Bas-Armagnac" av kännare. De producerade armagnacerna uppskattas efter minst 10 år på fat, det är först efter 10 år på fat som de kan lämna lagret.
Frankrike, Artiguelouve
...) bearbetas. - TUNNVERK: sammanställda av en mästertunnbindare, våra tunnor formas (plankor och bottnar) och utgör ekfat som är avsedda för lagring av vin och sprit. Dessutom producerar vi även ett varierat sortiment av alternativa produkter (stavar, spån, etc.) för vinifiering i rostfria tankar eller andra. - INTERNATIONELL HANDEL för sågade vitträ, olika paneler och tropiskt trä. - TROPISKT TRÄ: försäljning av stockar, sågade produkter och sliprar av alla ursprung, främst afrikanska. Företaget är certifierat PEFC 10-31-719, ISO 9001 och ISO 14001.
Frankrike, Gagnac Sur Cere
Företaget AROBOIS är specialiserat på försäljning av träflis. Våra flis är producerade med noggrant utvalda träslag från våra leverantörer, lufttorkade i minst 18 månader, och de klipps och sorteras noggrant. De finns i flera storlekar och olika typer, vilket gör att alla kan hitta den produkt som passar deras behov. AROBOIS kan tillgodose alla typer av behov under hela vinframställningsprocessen. Våra träflis kan därför ses både som ett alternativ till ekfat och som en oumbärlig vinproduktionsprodukt.
Frankrike, Le Boulve
DOMAINE MAISON NEUVE är en familjeägd egendom som förvärvades 1900, och sedan dess har vinodlingen drivits från generation till generation. Vingården har en söderläge och en lerig, järnhaltig och något kalkrik jord som ger ett exceptionellt vin. Huvuddruvan är Malbec. Lagringen sker i cementtankar och även i ekfat.
Frankrike, Monnieres
...Producent av torra och fruktiga vita viner, perfekt med skaldjur. Företaget ligger i 44 (Loire-Atlantique) i regionen Val de Loire. Producent av vita, röda, rosé och mousserande viner. Producerade viner: Muscadet sur lie, Muscadet Sèvre & Maine, Monnières-Saint-Fiacre, Ambroisie, Chardonnay, Gros-Plant, Gamay Rosé, Röd cabernet franc. Vissa av våra viner lagras på ekfat. Philippe och Thierry...
Frankrike, Labastide D'armagnac
...Château Garreau är också känt som domänen Gayrosse. Château Garreau är idealiskt beläget i hjärtat av Bas Armagnac på en solig och skogig terroir. Vingården på slottet sträcker sig över 80 hektar. Armagnac från Château Garreau produceras av druvsorterna Baco (<80%), Ugni Blanc och Folle Blanche som destilleras separat innan de blandas. Dessa Armagnac lagras i ekfat i domänens underjordiska källare, vilket ger dem en oöverträffad smak och doft, där plommon och violer doftar.
Frankrike, Azé
...Cave d'Azé ligger i hjärtat av Mâcon-vinodlingen, i södra Bourgogne (i triangeln Tournus-Cluny-Mâcon). Medan man behåller traditionella metoder (lagring i ekfat för att åldra lagringsviner), har Cave d'Azé även införskaffat ny, avancerad teknik (pneumatiska pressar och temperaturreglerade ståltankar). I Cave d’Azé kan du upptäcka och smaka på: vita, röda och rosé-viner: Mâcon Blanc, Mâcon Prestige, Cuvée Saint Martin, Bourgogne aligoté, Mâcon rosé, Bourgogne rouge i ekfat, Bourgogne passe tout grain, Crémant blanc de blanc, Crémant rosé...
Frankrike, Arbois Cedex
...Hans barn, Philippe och Nathalie, har anslutit sig till dem för några år sedan. Tack vare denna komplementaritet har det nya teamet lyckats införa modernitet i produktionen och utveckla traditionella distributionskanaler med viner som finns i prestigefyllda hus och på fina restauranger. Domänen odlas med hållbara metoder: minimal användning av växtskyddsmedel tack vare jordbearbetning och grönskande tomter. Vinodlingen är mer naturlig, återinvesterad av många insekter, vilket är ett tecken på liv och biologisk mångfald. Vinifieringen är bestämt traditionell med lagring på ekfat och stora ekfat...
... det var kutym i många hem, blev sonen först vinhandlare, och sedan intresserade sig barnbarnet snabbt för spritdrycker. Så sedan 1968, tack vare mirabeller och andra frukter som skördats från den fruktträdgård han planterade, återupptar Paul GAYRAL de (gourmande) familjetraditionerna, och tillverkar sin sprit genom destillation med hjälp av en kopparpanna och långsamt lagrad i ekfat. Om "Vieille Prune" har säkerställt husets rykte i nästan 40 år, har han också lyckats sätta fokus på andra produkter som ratafia och aperitifer.
CHÂTEAU CAMP DEL SALTRE producerar och säljer AOC-viner från Cahors och roséviner från landet. De tre cuvéerna från slottet är Camp Del Saltre (vin som inte har lagrats på fat), Chevalier de Malecoste (vin lagrat på ekfat) och Cuvée révélation (premium). CHÂTEAU CAMP DEL SALTRE har flera gånger belönats med medaljer vid tävlingen för stora viner i Frankrike i Mâcon och vid tävlingen för oberoende vinproducenter.
Frankrike, Trespoux-Rassiels
MAS DEL PERIE ligger på de högsta kullen i Cahors, där Malbec är huvudsorten. På MAS DEL PERIE är jordbruket biodynamiskt och respekterar miljön. Vinifieringen av druvorna i vineriet sker naturligt, utan vinproduktionsämnen, och vinet följs upp till sin mognad i betongtankar, fat och stora ekfat beroende på dess karaktär.
Frankrike, Soussans
... samtidigt som behandlingarna begränsas avsevärt. Jorden får därmed en bättre balans och stärks naturligt mot angrepp. Både vinrankan och druvorna drar full nytta av dessa gynnsamma förhållanden. Beskärning och gröna skördar används också för att kontrollera avkastningen och optimera vinets kvalitet, som lagras på franska ekfat i 12 månader. Vinet Château TAYAC säljs till Bordeaux-handeln, vinbutiker, restauranger samt direkt till export.
Portfölj (7)
Tillverkare av ekfat: burgundiska tunnor, bordeauxfat, chablisfat. Sedan starten 1954 har samma värderingar drivit Tonnellerie Rousseau. Respekten för traditionen, kärleken till väl utfört arbete, den ständiga strävan efter kvalitet, som för några månader sedan ledde till certifieringarna ISO 22000 och PEFC (se sidorna 6 och 14), och familjen, alltid... Det är inte för intet som Tonnellerie har...
Frankrike, Toulouse
... sedan. Tack vare ett mycket varierat klimat, varmt och torrt på sommaren, mycket kallt på vintern, växer träden långsamt och ger mycket tät ved. Ekfat av "Sessile", den mest ädla arten Vår tunnbindare förser och formar själv med sitt team alla delar från 100 liter till 10 hektoliter enbart i "Sessile" ek. Dessa fat är mycket väl anpassade för långvarig lagring, de kännetecknas av mycket fyllighet, stor respekt för frukten och en god livslängd.
Frankrike, Cognac
Tonnellerie Taransaud: Fat, tunnor, foudres, ekfat för lagring...
Frankrike, Cognac
Hantverksmässig tunnbinderi: tillverkare av tunnor och fat, ekfat, reparation av tunnor, försäljning av begagnade tunnor.
Frankrike, Marcolès
... Auvergne. Många månader av lagring och mognad i ekfat av kastanjeträ gör detta hydromel verkligen unikt och överraskar många vinälskare. Apis terrae-hydromelen serveras exempelvis som aperitif, men också och framför allt som tillbehör till förrätter och desserter, samt till rätter som foie gras, fjäderfä (sniglar, räkor...), ostar, mörk choklad och torkad frukt. Det är nya smakkombinationer som det...

europages-appen är här!

Använd vår förbättrade leverantörsökning eller skapa dina förfrågningar på språng med den nya europages-appen för köpare.

Ladda ner i App Store

App StoreGoogle Play