Produkter för du naturliga (11458)

Ekologisk Ljus Agavesirap 1100g

Ekologisk Ljus Agavesirap 1100g

Bio agavesirap ljus är en naturlig produkt som kommer från ekologiska odlingar. Agave har odlats i hundratals år, främst i Syd- och Centralamerika. Den har köttiga och tjocka blad som är ordnade i en rosett och täckta med vassa taggar. Ljus agavesirap kan vara ett alternativ till vitt socker och honung. Smaken är mildare än honung. Agavesirap är nästan 1,5 gånger sötare än vanligt socker. Smaken av ljus agavesirap är mildare och mer neutral än den lätt karamelliga smaken av mörk sirap. Agavesirap är en naturlig växtbaserad sötningsmedel i halvflytande form. Veganerna använder gärna den som en ersättning för honung. Den har ett lägre GI än honung och har en bred kulinarisk användning. <strong>Ingredienser:</strong> Ekologisk agavesirap (Agave Salmeana) <strong>Näringsvärden per 100g</strong> energivärde: 1253kJ/296kcal – 15% RDI* fett: 0g – 0% varav mättade fettsyror: 0g – 0% kolhydrater: 71g – 27% varav sockerarter: 69g – 77% fiber: 5,8g protein:
Pekannötter 500g VIVIO

Pekannötter 500g VIVIO

Pekannötter räknas som en av de mest ädla nötterna. De utgjorde en viktig del av kosten för de ursprungliga invånarna i Nordamerika. Nötterna har en lätt söt och smörig smak, vilket gör att de passar utmärkt i alla typer av kakor, desserter och choklad. De är en ingrediens i den berömda pekannöts-pajen, som tillagas till Thanksgiving. Cirka 90% av fetterna i pekannötter är hälsosamma, enkelomättade fettsyror. Omega-3-fettsyror är nödvändiga för hudens hälsa och en korrekt funktion av cirkulationssystemet. De sänker LDL-nivåerna (det så kallade "onda" kolesterolet), vilket skyddar mot utvecklingen av åderförkalkning. Pekannötter innehåller vitaminer: C, E, K samt B-vitaminer och mineraler som magnesium, mangan och koppar. Mangan stödjer nervsystemet och påskyndar kolesterolmetabolismen, medan koppar är nödvändig för syntesen av kollagen och elastin, vilket bidrar till god kondition av vår hud. Det är viktigt att komma ihåg att pekannötter är mycket hälsosamma, men också mycket kaloririka.
Mandelmjöl 500g

Mandelmjöl 500g

Mandelmjöl är 100% resultatet av malda blancherade, icke rostade mandlar. Det har en karakteristisk mandelsmak och är mycket mättande. Det innehåller naturliga omättade fettsyror, mycket protein, järn och vitamin E samt B-vitaminer. Det är glutenfritt. Det har ett lågt GI och är mycket mindre kaloririkt än vetemjöl. Mandelmjöl rekommenderas för personer som följer en glutenfri diet och som vill hålla vikten.&nbsp;<strong>Ingredienser:</strong> mandelmjöl&nbsp;<strong>Näringsvärden per 100g</strong> Energi 2704kJ/653kcal - 33% RDI*Fett 52,52g - 75% varav mättade fettsyror 3,95g - 20%Kolhydrater 18,67g - 7% varav sockerarter 4,63g - 5%Protein 21,4g - 43%Fiber 9,9gSalt 0,048g &lt;1%*RDI - Referensintag&nbsp;<strong>Användning</strong>Mandelmjöl passar till många rätter, särskilt söta rätter: pannkakor, muffins, våfflor, söta omeletter, olika typer av bakverk. Det kan också användas som en ingrediens i köttpanering.
Vit Vallmo 1000g

Vit Vallmo 1000g

Vit vallmo är mindre känd än blå vallmo, trots att den är ett utmärkt tillskott till olika typer av bakverk och mer därtill. Den kännetecknas av en söt och mild smak. Den innehåller värdefulla näringsämnen. Den är en rik källa till fettsyror, protein och fiber. Den är mycket populär i orientaliska kök. Vit vallmo innehåller mineraler som: koppar, kalcium och fosfor samt järn, magnesium och zink. Den är rik på B-vitaminer, innehåller vitamin E och folater. Ingredienser: vit vallmo frö Näringsvärde per 100g Energivärde 2213kJ/534kcal Fett 37g varav fettsyror 18g varav sockerarter 3g Protein 22g Fiber 20,5g Salt 0g *RWS - Referensvärde för intag Användning: Vit vallmo passar utmärkt som en variation i julrätter, såsom kutia, makowiec eller olika typer av dumplings. Den kommer också att förhöja smaken på tårtor, kakor och sött hembakat bröd. Efter rostning kan vi även strö den över sallader, smörgåsar, müsli, havregryn eller smoothies.
Cashewnötter 1000g (2x 500g)

Cashewnötter 1000g (2x 500g)

Cashewnötter är frön från frukten av ett träd som kallas västerländsk cashew eller cashewträd. De är släktingar till mango och pistagenötter och odlas i de flesta länder i tropiska områden. Att skörda cashewnötter är en komplex och tidskrävande process. Cashewnötter är en verklig mineralgruva - magnesium, fosfor, zink, mangan, koppar, järn, selen, kalium, kalcium samt vitaminer - K1, E och B-vitaminer. Tack vare det höga innehållet av B-vitaminer och magnesium har cashewnötter en positiv inverkan på bland annat nervsystemet. Den höga halten av kalium gör att cashewnötter har en positiv effekt på att upprätthålla en korrekt vatten- och elektrolytbalans och förhindrar överdriven ansamling av vätska i kroppen (vilket minskar svullnad i fötter, händer och ansikte, vatten cellulit osv.). Innehållet av vitamin E och zink i cashewnötter är viktigt för alla som bryr sig om sin hud eller har problem med akne - regelbundet intag av cashewnötter minskar överflödet av olja i huden, vilket i sin tur minskar s...
Torkade hela tranbär 1000g - Vivio

Torkade hela tranbär 1000g - Vivio

Torkad hela tranbär är naturliga frukter som torkats i sin helhet med en raffinerad syrligt söt smak. Frukterna liknar torkade russin i form, men är större, har en saftig färg och en elastisk konsistens. Tranbär används i stor utsträckning i köken runt om i världen. Tranbär är en rik källa till vitaminer (C, B-vitaminer, E, K), mineraler (natrium, kalium, fosfor, kalcium, magnesium, mangan, järn), fiber, organiska syror, karotenoider, flavonoider, tanniner och pektin. Tranbär förlorar inte sina egenskaper vid värmebehandling, så för hälsans skull kan man konsumera dess produkter, som inte är lika syrliga som färska tranbär. Tranbär är utmärkta för att förebygga återkommande urinvägsinfektioner. De sänker pH i urinen, vilket leder till att bakterier i urinblåsan dör. Dessutom minskar syrorna i tranbärens klibbighet hos bakterier, vilket gör att de utsöndras med urinen.
Maca-tabletter 500mg 100g (extrakt 4:1)

Maca-tabletter 500mg 100g (extrakt 4:1)

Varje tablett innehåller 500 mg extrakt från ekologiskt odlade maca-växter. Tabletten är 20 gånger mer effektiv än pulvret. Vissa anser att maca är en växt som förbättrar minnet och ger energi. Maca är rik på högkvalitativa kolhydrater som ger denna energi, och kan också ge kroppen lättupptagligt protein, vilket är viktigt framför allt för personer som tränar, samt fiber – som bland annat är ansvarigt för en normal tarmfunktion. Maca rekommenderas för: • personer som lever en aktiv livsstil • vid tillstånd av kronisk trötthet • för personer som utsätts för ökad fysisk och mental ansträngning • vid brist på vitaminer och mineraler Intag 1 tablett 5 gånger om dagen efter måltid. Överskrid inte den rekommenderade dagliga dosen.
1000g Vitamin C (L-askorbinsyra)

1000g Vitamin C (L-askorbinsyra)

Vitamin C, även känd som askorbinsyra, är ett kosttillskott i pulverform. Vitamin C är välkänd och används inte bara inom medicin. Den har också funnit tillämpning inom kosmetik - som en stark antioxidant bekämpar den fria radikaler som ansvarar för hudens åldrande. Människokroppen producerar inte vitamin C, så vi måste få i oss det genom kosten och kosttillskott. Brist på vitamin C kan leda till en rad symptom: ökad tendens till trötthet, muskel- och ledvärk, benägenhet för blåmärken, svullna och svaga tandkött, nedsatt immunförsvar, och i de svåraste fallen skörbjugg. Vad är då vitamin C:s roll i vår kropp? Vitamin C förknippas oftast med förkylning, där den vanligtvis ges. Tyvärr har den ingen skyddande roll när infektionen väl har utvecklats, men regelbundet intag minskar risken för förkylning och infektion. Vitamin C deltar, bland annat.
BIO MATCHA

BIO MATCHA

Matcha är ett exceptionellt exklusivt, högkvalitativt grönt te som enbart erhålls från Tencha-blad. Det används i teceremonin - chanoyu. Det kallas för gröna teers drottning. Hur skiljer det sig från vanligt grönt te? Det är sötare och ljusare än det. Allt detta beror på att buskarna som är avsedda för produktionen av Matcha-te skyddas från solen med speciella mattor innan skörd. Detta resulterar i en ökad produktion av aminosyror som bidrar till den djupare och unika smaken av Matcha-te. Skuggningen gör att mer klorofyll produceras i bladen, vilket över tid omvandlas till katekin. Bladen skördas sedan, torkas och mals till ett pulver. Vad innehåller matcha-te? - en förening som kallas EGCG (epigallocatechingallat), som positivt påverkar förbättringen av ämnesomsättningen; - mycket antioxidanter; - det kännetecknas av ett högt innehåll av L-teanin, som lindrar symtom på stress och ångest; - källa till klorofyll
Torkade Goji-bär 500g VIVIO - Torkade Goji-bär 500g VIVIO

Torkade Goji-bär 500g VIVIO - Torkade Goji-bär 500g VIVIO

Goji-bär kallas ibland "de röda diamanterna" och klassas som "superfoods". Goji-frukter har odlats och ätits i Kina i över 2000 år. Där hålls också en festival till deras ära. Goji-bär är en av de största källorna till vitamin C, som stödjer en korrekt funktion av immunsystemet. Vitamin C deltar också i processen för järnupptagning. Frukterna innehåller även B-vitaminer, som är viktiga för en korrekt funktion, bland annat av nervsystemet. Förutom vitaminer är bären också en källa till mineraler som: kalium, zink, kalcium, järn och selen. Bären ger också kostfiber, vilket är nödvändigt för en korrekt funktion av matsmältningssystemet. Goji-bär innehåller också en så kallad polysackaridkomplex med starka antioxidativa egenskaper samt som ansvarar för en korrekt tarmflora. <strong>Innehåll:</strong> torkade goji-bär&nbsp;<strong>Näringsvärde per 100g</strong>Värde
Chlorella Pulver 100g

Chlorella Pulver 100g

Chlorella är en sötvattensalg som är rik på många näringsämnen. Den är dyrare än spirulina på grund av den längre och mer komplicerade produktionsprocessen. I dess sammansättning kan vi hitta bland annat vitamin C, D, E samt B-vitaminer. Den utgör också en värdefull källa till: järn, kalcium, zink, fosfor och jod. Dess mörkgröna färg beror på närvaron av klorofyll. Chlorella, tack vare sitt innehåll av vitamin B12 och järn, är särskilt populär bland vegetarianer, veganer, gravida kvinnor och aktiva idrottare. Den innehåller mer än två gånger så mycket nukleinsyra och klorofyll som spirulina, men mindre protein och lite beta-karoten. Chlorella är den enda gröna källan till en näringsämne som kallas chlorella tillväxtfaktor (CGF). Tack vare CGF förbättrar den tillväxtprocesserna hos barn, upprätthåller hälsan i hög ålder, läker skador och initierar tillväxt där den har stoppats av sjukdom eller degenerativt tillstånd.
Magnesiumklorid hexahydrat 1000g VIVIO - Magnesiumklorid hexahydrat 1000g VIVIO

Magnesiumklorid hexahydrat 1000g VIVIO - Magnesiumklorid hexahydrat 1000g VIVIO

Magnesium är en av de mest värdefulla spårämnena. Det spelar många viktiga roller i kroppen: det deltar i viktiga biokemiska reaktioner, är avgörande för att nervsystemet, cirkulationssystemet, matsmältningssystemet och skelettet ska fungera effektivt, motverkar blodproppar och bildandet av njurstenar, bromsar åldrandeprocesserna och stärker kroppens immunförsvar. Magnesium är ett vanligt förekommande ämne, men har låg biotillgänglighet. Endast 15-40% av magnesiumet i maten absorberas. Nötter, frön, spannmålsprodukter, gryn, brunt ris, torkad frukt, färska gröna bladgrönsaker och choklad är några av de livsmedel som är rika på magnesium. För dem vars kost inte är rik på dessa produkter kan tillskott vara nödvändigt. Hur kan man kompensera för magnesiumbrist? Man kan skaffa magnesiumtillskott i form av tabletter eller kapslar, eller tillföra detta ämne genom huden. Enligt vissa forskare ger denna metod den bästa biotillgängligheten.
Reishi-svamp, Reishi 10:1 50 g

Reishi-svamp, Reishi 10:1 50 g

Adaptogener är icke-toxiska växter som kännetecknas av en specifik påverkan på människokroppen och sinnet. Den övergripande egenskapen hos alla adaptogener är att de motverkar effekterna av stress och hjälper kroppen att anpassa sig till ogynnsamma yttre förhållanden. Reishi växer främst på döda eller levande träd och deras stammar. Den finns mest på lövträd som ekar och bokar. Tidigare växte denna svamp endast under naturliga förhållanden och var mycket dyr eftersom den är mycket sällsynt. Under de senaste decennierna har den odlats kommersiellt, vilket gör den mer tillgänglig. Många studier har genomförts där Reishis förmåga att modulera immunförsvarets aktivitet, döda cancerceller och motverka utvecklingen av livsstilsrelaterade sjukdomar har bevisats. Reishi innehåller mycket vitaminer och mineraler, bland annat järn, magnesium, kalcium, zink, koppar, mangan och germanium. Särskilt viktig är också närvaron av så kallade.
Malet Grönt Kaffe 500g VIVIO - Malet Grönt Kaffe 500g VIVIO

Malet Grönt Kaffe 500g VIVIO - Malet Grönt Kaffe 500g VIVIO

Gröna kaffebönor är obrostat kakaobönor, från vilka även traditionellt rostat kaffe framställs. De har en mild ljusgrön färg. Detta beror på att de efter skörd inte genomgår rostningsprocessen. Förutom den stimulerande koffeinen innehåller de också klorogensyra, som tillskrivs egenskaper som påskyndar fettförbränning. Gröna kaffebönor är också en rik källa till värdefulla polyfenoler, salicylsyra samt många vitaminer och mineraler. I deras sammansättning hittar vi bland annat folsyra, vitamin B1, B2, B12 samt kalcium, kalium, natrium, magnesium, järn, fosfor och zink. <strong>Innehåll:</strong> malda gröna kaffebönor <strong>Näringsvärden per 100g</strong> Energi 1588kJ/381kcal - 19% RDI* Fett 13g - 19% varav mättade fettsyror 0,8g - 4% Kolhydrater 40g - 15% varav sockerarter 0g - 0% Protein 11g - 22% Fiber 30g Salt 0g - 0% *RDI - Referensvärde för dagligt intag <strong>Användning</strong> Genom att brygga grönt kaffe
Speltmjöl typ 1850 graham - 1kg

Speltmjöl typ 1850 graham - 1kg

Orkidé är en gammal sort av vete, uppskattad för sina hälsofördelar. Under en lång tid var den bortglömd, men nu upptäckts den på nytt. Orkidé var redan känd under antiken. Den var en måltid för gladiatorer och deltagare i spelen. Den gav styrka, fysisk förmåga och, enligt vissa, till och med intelligens. Kornet av orkidé anses vara mycket hälsosamt. Det stärker immunförsvaret, avlägsnar gifter och stödjer blodflödet. Det hjälper vid inflammationer och allergier. Det har en värmande effekt och förbättrar nervsystemets funktion. &nbsp;<strong>Användning</strong> Idag återvänder orkidémjöl till våra kök. Det används nu för att baka bröd, kakor, småkakor, göra hemgjord pasta, deg till piroger eller deg till pannkakor.
CHAGA-svamp (Inonotus obliquus) 10:1 50g

CHAGA-svamp (Inonotus obliquus) 10:1 50g

Adaptogener är icke-toxiska växter som kännetecknas av en specifik påverkan på människokroppen och sinnet. Den övergripande egenskapen hos alla adaptogener är att de motverkar effekterna av stress och hjälper kroppen att anpassa sig till ogynnsamma yttre förhållanden. Chaga är en svamp som förekommer på den norra halvklotet i Europa, Nordamerika och Asien, känd i Polen som: bläcksvamp. Även om den visuellt inte ser särskilt attraktiv ut för konsumtion, ökar chagas popularitet i den västerländska världen på grund av sina potentiella hälsofördelar. Chaga innehåller enorma mängder av färgämnet melanin. När svampen utsätts för solljus ändrar den yttre sidan färg till djup svart, medan insidan förblir ljusorange. I Polen är chaga delvis skyddad som art. Chaga har använts som traditionell medicin i Ryssland och andra nordiska länder, främst för att stärka immunförsvaret och det allmänna hälsotillståndet.
Valnötter 1000g

Valnötter 1000g

Valnötter ligger i topp bland alla nötter när det gäller mängden essentiella fettsyror (NNKT). Det sägs att redan 3 nötter täcker det dagliga behovet av omega-3-fettsyror. De innehåller också L-arginin, ett ämne som påverkar vidgningen av blodkärlen. Valnötter innehåller stora mängder antioxidanter och är en rik källa till värdefullt protein, fiber samt många vitaminer och mineraler. Forskning visar att regelbundet intag av valnötter kan vara till hjälp för att förebygga utvecklingen av hjärtsjukdomar. De fleromättade fettsyrorna och växtsterolerna i nötterna har en gynnsam effekt på cirkulationssystemet - de sänker LDL-nivåerna (det dåliga kolesterolet), har antiinflammatoriska egenskaper, minskar blodets viskositet och tendensen till blodproppar. <strong>Innehåll:</strong> valnötter Näringsvärde per 100g Energivärde 2681kJ/692kcal - 34% RDI* Fett 60,3g - 86% varav mättade fettsyror 6,56g - 33% Kolhydrater 18g - 7% varav socker
Oraffinerad Hallonsfröolja 100ml

Oraffinerad Hallonsfröolja 100ml

Hallonfröolja utvinns, som namnet antyder, genom pressning av fröna (fröna) från hallon. Den har en lätt konsistens, absorberas väl och lämnar huden lätt återfuktad och elastisk. Hallonfröolja används oftast i ansiktsvård, för känslig, allergisk och torr hud, för massage och för hårvård. 80% av oljans sammansättning består av essentiella fleromättade fettsyror (EFAs) – Omega-3 och Omega-6. Dessa fettsyror är mycket omtyckta av alla hudtyper, särskilt fet hud, eftersom de hjälper till att reglera talgproduktionen och förhindrar bildandet av pormaskar. De främjar också jämn hudton, ljusnar pigmentfläckar och underlättar penetrationen av aktiva ingredienser till de djupare hudlagren. Oljan innehåller även vitaminerna A och E. Oljan har en anti-aging effekt, stödjer bildandet av elastin och kollagen, och bromsar åldrandeprocesserna. Den hjälper också till att skydda mot UVB-strålning.
Kastanjemjöl 500g

Kastanjemjöl 500g

Kastanjemjöl, av alla glutenfria mjölsorter, påminner mest om mald vete i textur. Det fungerar utmärkt i hembakade produkter av alla slag, både söta och salta. Doften påminner om nötter, och smaken av mjölet har en lätt söt ton. Det har låg fetthalt och hög halt av kolhydrater och protein, och innehåller värdefiber. Kastanjemjöl framställs genom att mala ätliga kastanjer och är en källa till koppar, fosfor, magnesium och B-vitaminer. <strong>Ingredienser:</strong> ätliga kastanjer <strong>Näringsvärden per 100g</strong> Energi 1563kJ/371kcal - 19% RDI* Fett 3,4g - 5% varav mättade fettsyror 0g - 0% Kolhydrater 70g - 27% varav sockerarter 18g - 20% Protein 7g - 14% Fiber 16g Salt 0,03g <1% *RDI - Referensintag <strong>Användning</strong> På grund av den liknande strukturen kan kastanjemjöl framgångsrikt ersätta vetemjöl. Det fungerar bland annat i...
Ekologiskt Ashwagandha-pulver 100g

Ekologiskt Ashwagandha-pulver 100g

Ashwagandha är ett extrakt från roten av en växt i nattskattefamiljen, känd som Withania somnifera, även kallad indisk ginseng. Det är ett välkänt och länge använt örtmedel inom indisk ayurvedisk medicin och har blivit en populär kosttillskott på grund av sina hälsofördelar. Ashwagandha har adaptogena egenskaper. Det kan hjälpa till att sänka kortisolnivåerna hos personer som är kroniskt stressade, minska stress och ångest. Det har visat sig att Ashwagandha ökar aktiviteten hos NK-celler, så kallade naturliga mördarceller, och minskar markörer för inflammation. Ashwagandha har en gynnsam effekt på hjärtat och det kardiovaskulära systemet genom att sänka kolesterol- och triglyceridnivåerna, hjälper till att upprätthålla hudens hälsa, stöder under perioder av psykisk och nervös stress, förbättrar kroppens motståndskraft mot stress samt hjälper till att upprätthålla optimal uthållighet, känsla av energi och vitalitet, samt fysisk och psykisk välbefinnande.
Oraffinerad Hallonsfröolja 50ml VIVIO

Oraffinerad Hallonsfröolja 50ml VIVIO

Hallonfröolja utvinns, som namnet antyder, genom pressning av hallonfrön. Den har en lätt konsistens, absorberas väl och lämnar huden lätt återfuktad och elastisk. Hallonfröolja används oftast i ansiktsvård, för känslig, allergisk och torr hud, för massage och för hårvård. 80% av innehållet i denna olja består av essentiella fettsyror (EFA) – Omega-3 och Omega-6. Dessa fettsyror är mycket omtyckta av alla hudtyper, särskilt fet hud, eftersom de hjälper till att reglera talgproduktionen och förhindrar bildandet av pormaskar. De främjar också jämn hudton, ljusar upp fläckar och underlättar penetrationen av aktiva ingredienser till de djupare hudlagren. Oljan innehåller även vitaminerna A och E. Oljan har en anti-aging effekt, stödjer bildandet av elastin och kollagen och bromsar åldrandeprocesserna. Den hjälper också till att skydda mot UVB-strålning.
Chiafrön 1000g

Chiafrön 1000g

Nasiona szałwię hiszpańskiej, kända som chiafrön, klassas som en så kallad "superfood" och döljer en unik sammansättning av näringsämnen, såsom: fiber, protein, omega-3 och omega-6-fettsyror, antioxidanter, B-vitaminer och mineraler. Det är värt att inkludera dem i kosten. De fleromättade fettsyrorna som finns i fröna har en betydande inverkan på den normala funktionen av det kardiovaskulära och nervsystemet. De ansvarar för lipidmetabolismen genom att reglera nivåerna av kolesterol och triglycerider. De har en gynnsam effekt på synorganet. Chiafrön kännetecknas av en fördelaktig förhållande mellan omega-3 och omega-6 - 3:1. B-vitaminer, samt vitamin A, C och E, som påverkar normal syn, stärker immunförsvaret och har antioxidativa egenskaper. De innehåller också många mineraler: kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, zink, koppar och selen. Rikedom av vitaminer och mineraler är av stor betydelse för hälsan hos hår, hud och naglar. &nbsp;<strong>Innehåll:</strong> Chiafrön (Salvia hispanica L.)
Bipollen 250g VIVIO

Bipollen 250g VIVIO

Pollen är den grundläggande födan för bin, som produceras inuti kupan. Det bildas av en blandning av blomsterpollen som samlas in av arbetarbina tillsammans med saliv och honung. De sålunda skapade pollenklumpar transporteras av bina till kupan, där de packas i vaxkakor och fermenteras i närvaro av mjölksyrabakterier, vilket skapar pollen. Biodlarna skördar pollen direkt från kupan – självklart kan de inte ta för mycket, eftersom det är den föda som bina lever på. I en biodling får man mindre mängder pollen än pollen, vilket gör det till en dyrare vara. Egenskaperna hos pollen är oerhört värdefulla. De överträffar även de medicinska egenskaperna hos pollen på grund av den rikare sammansättningen, lättare upptagningen och konserveringsprocessen. Pollen innehåller många vitaminer (C, B1, B2, B3, B6, B12, A, PP, K, E, H, D), samt mikro- och makroelement som magnesium, järn, koppar, zink, kalium, fosfor och natrium. Jämfört med pollen har det mindre protein och fett.
Skalade Solrosfrön 1000g (2x 500g)

Skalade Solrosfrön 1000g (2x 500g)

Solrosfrön kom till Europa från Nordamerika. De är en rik källa till omättade fettsyror, många vitaminer och mineraler. Från solrosfrön utvinns solrosolja - en rik källa till linolsyra. De används också som en ingrediens i läkemedelsprodukter - krämer, tvålar, hårbalsam - på grund av sitt rika innehåll av näringsämnen. De är rika på vitaminer: E, B-gruppen, C, A samt kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, natrium och zink. De spelar en viktig roll i att stärka immunförsvaret och skyddar mot utvecklingen av inflammationer. De vitaminer och mineraler som finns i dem skyddar mot hjärtsjukdomar, förbättrar ämnesomsättningen, stärker nervsystemet, stärker och tätar blodkärlen, deltar i bekämpningen av fria radikaler (särskilt vitamin E, selen, koppar, mangan och zink), har en gynnsam effekt på hälsan och den unga huden, samt stärker hår och naglar.
Bulgur 1000g

Bulgur 1000g

<strong>Bulgur</strong> är en hälsosam spannmålsprodukt tack vare sitt höga innehåll av näringsämnen. Den ger energi för aktivitet, eftersom den är en källa till komplexa kolhydrater som långsamt frigörs i blodomloppet. Den innehåller en exceptionellt hög mängd växtbaserat protein och mycket lite fett. En portion okokt bulgur ger hela 12 gram protein, 76 gram kolhydrater, varav 10-18 gram kostfiber och en minimal mängd fett. Kokt bulgur har ett lågt glykemiskt index, som ligger på 46. Bulgur innehåller många värdefulla mineraler för hälsan. De största mängderna finns av: kalium, magnesium, fosfor, järn, zink, mangan, koppar. Bulgur är en värdefull källa till B-vitaminer, som är viktiga för att nervsystemet ska fungera korrekt och för att få energi från den mat som konsumeras. Förutom B-vitaminer ger bulgur också en dos av vitaminerna E och K. Bulgur är lämplig för diabetiker eftersom den har ett lågt glykemiskt index.
Cashewnötter

Cashewnötter

Cashewnötter har en bred användning, inte bara i vegansk eller vegetarisk matlagning. Vi kan äta dem både i saltad, rostad form och i choklad. De kännetecknas av en mild, något sötaktig smak. Därför kan vi utan problem använda dem både när vi förbereder söta desserter (till exempel som ingrediens i botten av veganska tårtor, läckra havrekakor eller den populära cashewkakan), samt i salta rätter, som läckra påläggspaster eller för att tillverka vegansk ost. Cashewnötter är en populär ingrediens i asiatisk matlagning, såsom olika typer av curry eller biryani (en indisk risrätt). Det är också värt att veta att cashewnötter är ett utmärkt tillskott till alla typer av sallader, müsli eller näringsrik havregrynsgröt. INGREDIENSER: cashewnötter
Ung Korns Pulver 1000 g VIVIO - Ung Korns Pulver 1000 g VIVIO

Ung Korns Pulver 1000 g VIVIO - Ung Korns Pulver 1000 g VIVIO

Visste du att personer som är allergiska mot vete, korn och andra spannmål nästan aldrig reagerar allergiskt på det gröna gräset från dessa spannmål? Ung korn, även känt som korngräs eller grön blod, är ett naturligt sätt att ge kroppen den nödvändiga dosen av protein, mineraler, vitaminer och enzymer. Tack vare det rika innehållet av näringsämnen hjälper ung korn att njuta av hälsa och välbefinnande. Korngräs är en naturlig källa till vitaminer, proteiner och mineraler. Det är en källa till vitaminer B6, C, folsyra, kalcium, järn, magnesium, kalium och zink. Det har ett högt fiberinnehåll. Gräset från de flesta spannmål innehåller också spårmängder av vitamin B12. Kalcium bidrar till normal blodkoagulering, hjälper till med normal muskelfunktion och är nödvändigt för att upprätthålla friska ben och tänder. Magnesium bidrar till att minska känslan av trötthet och utmattning, hjälper till med normal funktion av nervsystemet samt med normal funktion.
Spirulinapulver

Spirulinapulver

Spirulina är ett varumärke för cyanobakterier (cyanobakterier). Det är ett mörkgrönt pulver som anses vara supermat. Vi kan vanligtvis köpa torkade och krossade alger i form av tabletter, kapslar eller pulver. Spirulina är mycket rik på protein - proteinhalten i torrsubstans är cirka 70%. Det innehåller också vitaminerna A, B, C, D, E, K och andra. Spirulina är rik på magnesium och beta-karoten. Används för produktion av kosmetika, kosttillskott och mat för algerätande akvariefiskar. Spirulina värderas främst för sitt rika proteininnehåll. Det är en bättre källa till aminosyror än andra lättillgängliga växtprodukter. Dessutom kan denna produkt förse kroppen med ett antal värdefulla vitaminer och mineraler. Dessutom kan spirulina förse kroppen med y-linolensyra, som också stimulerar immunsystemet att bekämpa skadliga bakterier och virus.
Jarzynka 1000g

Jarzynka 1000g

Grönsaksblandningen är en universell krydda för många rätter. Den är baserad på torkade grönsaker och örter samt gurkmeja. Den framhäver smaken av rätter och ger dem en behaglig grönsaksarom. Grönsaksblandningen innehåller inga onödiga kemiska tillsatser, jäst eller smakförstärkare.&nbsp;<strong>Ingredienser:</strong> salt, socker, palsternacka, morot, majs, lök, purjolök, libbsticka, persilja, gurkmeja, gurkmeja – naturligt färgämne&nbsp;<strong>Användning</strong>Grönsaksblandningen tillsätts i soppor, såser, grytor, sallader och andra rätter, vilket ger dem en behaglig grönsaksarom och framhäver smaken av de tillagade rätterna.&nbsp;<strong>Observera</strong>Innehåller inga konserveringsmedel eller natriumglutamat.
Fisk Kollagen Kapslar 60 Kapslar

Fisk Kollagen Kapslar 60 Kapslar

Kollagen från fisk i kapslar är en produkt som utvinns från huden av den vita tolpigan - en sötvattensfisk som livnär sig på plankton och små växtföda. Fisken fångas från kontrollerade vattendrag under veterinärövervakning. Man arbetar kontinuerligt för att minimera föroreningar i vattnet med tungmetaller. Kollagen är en långkedjig aminosyra och det mest förekommande proteinet i människokroppen. Det utgör en stor del av huden, håret och naglarna. Det används vid ledvärk och degenerativa ledsjukdomar, samt vid besvär i rörelseorganen som senor. Det påverkar regenereringen av brosk, sårläkning och stärker huden, håret och naglarna. <strong>Innehåll:</strong> Liofiliserat fiskkollagen, gelatin - kapsel, färgämne - titandioxid. <strong>Innehåll av kollagen i 2 kapslar - 340 mg</strong> <strong>Användning</strong> 2-4 kapslar dagligen (morgon eller kväll) med mycket vatten.