...Namnet kommer från Capone som på den tiden lätt kunde hittas i sicilianska kök på grund av sin överflöd. Capone serverades tillsammans med tomat och aubergine. I början av förra seklet blev rätten en del av den folkliga matkulturen och capone ersattes med andra grönsaker. Grönsakerna, noggrant utvalda, friteras separat och kokas sedan med en speciell tomatsås. Ingredienser: Friterad aubergine i tärningar 37%, tomatsås, solrosolja, extra jungfruolja, lök, selleri, oliver, kapris, socker, naturliga aromer, vinäger.
Italien, San Vito Dei Normanni
... till sina oumbärliga hörnstenar. I flera decennier har vår huvudprodukt varit den brindisinska kronärtskockan, utsökt i sin naturliga form, eller konserverad i lag eller i olja. Under åren har vi också beslutat att med passion ägna oss åt andra produkter: zucchini, aubergine, tomater, svamp, oliver och andra grönsaker. Våra konserver är resultatet av det hängivna arbetet på fälten, av...
Italien, San Mauro Cilento
San Mauro del Cilento är oljeby. Beläget bara några kilometer från den berömda turistorten Acciaroli, är denna by en del av Parco Nazionale del Cilento e Vallo Diano. Området kännetecknas av gamla vattenkvarnar, stigar som är omgivna av medelhavsväxtlighet och olivlundar. Azienda Agricola Botti, som är stolt över sin tillhörighet och kärleken till sin jord, producerar sin extravergine olivolja från sina oliver på ett traditionellt sätt.
... Podolica-kor och den svarta grisen från Kalabrien. Markerna, som har kalkhaltig, lerig och sandig jord, är mycket fruktbara eftersom de är rika på naturliga källor. Hela området, som gynnas av ett medelhavsklimat med varma och torra somrar samt korta och regniga vintrar, erbjuder de ideala förhållandena för odling av vin och olivträd. Idag har företaget 35 medarbetare som utför specifika uppgifter. Under skördetiden för vin och oliver tredubblas antalet arbetare.
Italien, Ospitaletto
... av oliver, stängsel, dammfilter, vindskyddsnät, nät för byggande, nät för fiskodling, nät för frukt- och grönsaksprodukter, voljärnät, snigelodlingsnät, knutlösa nät, avgränsningsnät för byggarbetsplatser, vindskyddsdukar, skuggväv, presenningar för lastbilar, väv eller dukar för mulching eller algskydd eller poolöverdrag, nät för sportanläggningar, nät för skidbackar. Vi arbetar för att erbjuda...
...Jag är Ferdinando Pappalardo, jag kommer från en familj av entreprenörer inom livsmedelssektorn i flera generationer och drar nytta av den trettioåriga erfarenheten inom bearbetning av oliver. Min extra jungfruolja är gjord av den första pressningen av noggrant utvalda oliver som plockas för hand vid rätt mognadsgrad från två sorter från Terra di Bari: "Cima di Bitonto", även känd som Ogliarola...
Italien, Sant'agata De Goti
... plockas direkt från våra träd i Sant'Agata de Goti, där de dominerande sorterna är Ortice, Racciopella och Ortolana. Just på grund av egenskaperna och smaken hos dessa oliver produceras en ekologisk olja med en gul färg och smaragdgröna reflexer, med en behaglig, välbalanserad bitter och kryddig eftersmak.
Portfölj (1)
Italien, Cerignola
... och framför allt garanterar den absoluta spårbarheten av våra konserver. Vårt sortiment är brett och komplett, med en produktion som främst fokuserar på: kronärtskockor, oliver, vitlök, kapris, tomater och andra grönsaker i olika bearbetningstyper. Vi har de mest erkända internationella kvalitetscertifieringarna.
Italien, Arquà Petrarca
... att tynga ner smakerna. I denna karaktäristiska och innovativa olivpress i Veneto används moderna metoder för bearbetning av oliver, med en strikt handplockning för att inte skada frukten innan den pressas. Förutom det noggranna och omsorgsfulla arbetet med produktionen av olivolja extravergine på Frantoio Colli del Poeta, påverkar den inhemska varianten av området Colli Euganei mycket kvaliteten...
Portfölj (3)
Italien, Castelvetrano
bearbetning, omvandling och förpackning av olja och bordsoliver från Nocellara del Belice, oliver i burkar för stor distribution och i hinkar för restaurangverksamhet, förpackningar i påse för turistplatser, olivpatéer av gröna oliver, svarta oliver och kryddade oliver, patéer av kronärtskockor, svamp och soltorkad tomat, vi förpackar även kronärtskockor i bitar i burk. Vi förpackar och bearbetar även för tredjepartsföretag med kundens etikett.
... följande syften: Den gemensamma bearbetningen av alla oliver som lämnas in av medlemmarna enligt de bästa olivoljetechnikerna, och förbereda nödvändig utrustning och anläggningar för detta ändamål; Bevarande och gemensam försäljning av produkten som erhålls från bearbetningen av oliverna. Under olivskörden lämnar medlemmarna in oliver dagligen och pressningen av dem sker inom 24 timmar med mekaniska...
Portfölj (1)
Italien, Venetico
Vi producerar och förpackar, Olivolja, Oliver, Kapris, Sicilianska Pesto. Grossistleverantörer för typiska butiker, charkuterier, vinbutiker, pubar, barer, restauranger. Kontakta oss för att få dedikerade priser. GIURBA sicilianska konserver grundades 1995 i Rometta, från familjetraditioner inom jordbruk och gastronomi, och recept som har gått i arv genom generationerna. Beläget vid den tyrrenska...
Italien, Bernalda
...Azienda Agricola Coppa D'Amore ligger i Bernalda (MT) och erbjuder den mångåriga och passionerade hantverks- och olivoljeerfarenheten hos sina ägare, som är arvtagare till den tusenåriga traditionen av olivbearbetning och kallpressning. Odlingen, skörden och malningen är processer som utförs med respekt för de naturliga metoder som våra farfäder lärde oss. Kvaliteten på våra oliver är en perfekt...
Italien, San Prisco
Familjen Zibella har i många år varit en referensleverantör för de främsta industrierna inom bearbetning av livsmedelsprodukter och grossister inom sektorn. De ägnar sig specifikt åt marknadsföring av oliver, kapris, och under de senaste åren även av svamp, kronärtskockor och soltorkade tomater. Inom företaget finns en strukturerad organisation som huvudsakligen är uppdelad efter funktioner, men med uppgifter som är tydligt flexibla för att bäst anpassa sig till den kraftiga expansion som de har uppnått under alla dessa år av verksamhet.
Italien, Rocchetta Nervina
Farm Cuvea producerar ligurisk olivolja som är helt ekologisk och kallpressad på den italienska rivieran. Förutom taggiasca-olivolja skapar vi även typiska italienska såser (såsom basilika pesto, röd pesto) och produkter med taggiasca-oliver (såsom urkärnade taggiasca-oliver, taggiasca-olivkräm och urkärnade taggiasca-oliver) som vi säljer i vår webbutik. Vår olivolja är unik och kommer från den...
Italien, Marmirolo
... semester med detta Gårdssemestercenter Beatilla, Italien. Italien är ett av de bästa länderna för agriturism i världen och Farm Agriturismo Beatilla Corte Barco ligger i Mantova, Italien. Människor i Italien har följt sitt förfäders yrke som i de flesta fall har varit jordbruk. Därför är det vanligt att se människor i Italien välja jordbruk som sitt huvudsakliga yrke. Att besöka en gård och hotell i Mantua kan ge dig en realistisk upplevelse av att smaka på färska oliver, citrusfrukter, äpplen, druvor osv. och framför allt Italien.
Italien, Napoli
Ceriellolive s.r.l har en lång erfarenhet kopplad till en stark familjetradition som har överförts från far till son i tre generationer. Företaget grundades 1911 av kärleken och hängivenheten som farfar Giuseppe alltid hade för oliver. Den organisatoriska strukturen och det omfattande försäljningsnätet hos Ceriellolive s.r.l gör det idag möjligt att tillfredsställa alla kunders behov... från den klassiska återförsäljaren till stor distribution.
Italien, Bagno a Ripoli
... och Kalifornien (USA). Strävan efter en ständig förbättring av processen för omvandling av oliver till olja har alltid varit målet för Officine Meccaniche Toscane S.p.A. Många patent har gjort det möjligt för företaget att utveckla verkligt innovativa maskiner och anläggningar inom sektorn. Grunden för den kontinuerliga forskningen om innovation och utveckling är viljan att förse våra kunder med verktyg som gör det möjligt för dem att få en produkt av hög kvalitet.
... mycket att de kunde korsa haven. Odlingstekniker, gödsling och växtskydd som fortfarande idag är helt naturliga, skörd av oliver under den period då kvalitetsutbytet är som högst och snabb överlämning av frukten till kvarnen är de nyckelelement som har gjort det möjligt för oss att uppnå den höga produktionsstandard som har överförts från generation till generation. Vi har därmed erhållit erkännandet...
Italien, Vasto
Försäljning av extra jungfruolivolja och Leccino-oliver producerade i Abruzzo.
... gamla hjulet och, inuti lokalerna, de gamla kvarnarna för produktion av vetemjöl och kastanjer. Verksamheten vid olivpressen, som pågår från oktober till mars, omfattar bearbetning av oliver för tredje part och produktion av olja för försäljning. Under denna period är det möjligt att fritt besöka lokalerna och bevittna bearbetningen av oliver. Antico Frantoio Tavian är alltmer övertygad om att...
Italien, Rovigo
Oliq tillhandahåller industriverktyg som behövs för att olivbearbetningsindustrin ska förbli konkurrenskraftig på marknaden. De maskiner och anläggningar som oliQ erbjuder den italienska industrin kommer till stor del från Spanien, ett land som ensam bearbetar mer än 40 % av världens bordsoliver. Behovet av att industrialisera för att bearbeta dessa stora mängder oliver har gjort att Spanien...
... delikatessbutiker och restauranger av hög kvalitet, både i Italien och Europa, har valt vår olja, och våra kunders tillfredsställelse gör oss stolta. Varje produkt är resultatet av en kombination av tradition och förnyelse. De moderna maskinerna för krossning av oliver, en värdefull och känslig bearbetning, utförs med kallpressningsmetoden i respekt för traditionen. Den höga kvaliteten på vår extra...
Portfölj (2)
Italien, Roma
Ellenikà är exklusiv importör av de bästa typiska grekiska produkterna: extra jungfruolivolja och oliver; karaktäristiska viner; specialiteter som dolmadakia, vinblad och Agourida (Agresto); typiska kakor som kourabiedes och melo makarona; karaktäristiska spritdrycker som ouzo, mastika, tentoura och tsipouro; honung från Kreta och torkade fikon. Ellenikà är dedikerat till att sprida kunskapen om...
Italien, Nicosia
...sammanfattat i tre storlekar: S, M och L. Den största fördelen med BioSpremi® är att uppnå maximal kvalitet av olja från oliver utan tillsats av vatten och med lägre energiförbrukning. Vi vänder oss till oljepressar och jordbruksföretag som äntligen vill uppnå den högsta kvaliteten av Extra Jungfruolja.
Italien, Castronovo Di Sicilia
...möjliggör kontinuerlig bearbetning av oliver. Så, från och med det ögonblicket, har företaget förlitat sig på den avancerade teknologin hos decantern, centrifugalkvarnen, en anläggning som kan bearbeta 50 000 kilogram per timme, samt ALFA LAVAL-teknologin som möjliggör "kall" bearbetning av pastan för att säkerställa produktens integritet. En kontinuerlig uppdatering av anläggningarna för att följa den...
Italien, Diano San Pietro
Frantoio består av 3 flaskningslinjer och bearbetar cirka 7200 kvintal av oliver av sorten Taggiasca, vilket motsvarar en produktion av cirka 1600 kvintal extra jungfruolja. Cirka 30% av de bearbetade Taggiasca-oliverna på vår produktionsanläggning kommer från våra cirka 30 hektar olivlund (motsvarande 9 000 gamla träd) som vi äger exklusivt. Utöver produktionen av Taggiasca-oliver med egna...
Italien, Caianello
... färgen från grön blir mörkare och svart (invaiaturafasen). Trots en lägre avkastning garanterar detta en betydligt högre kvalitet. Skörden sker huvudsakligen för hand och endast sällan med hjälp av mekaniska medel som dock behandlar frukten varsamt och undviker skador. Vår olivlund ligger vid utloppet av en slocknad vulkan inom Roccamonfina regionalpark, väl skyddad från alla former av föroreningar och kemiska gödningsmedel. De särskilda egenskaperna hos det område där våra oliver odlas ger oljan överlägsna organoleptiska och näringsmässiga egenskaper.
Italien, Calenzano
Il Nutrimento, grundat 1990, är ett produktionsföretag med en stor ambition: att föra smaken av gamla medelhav recept in i hemmen. Med detta syfte erbjuder de pastasåser, pesto, grillade grönsaker, grönsakscremer och patéer för bruschetta, oljor, oliver och många andra produkter som förenar traditionella smaker med en modern produktionsprocess. Recepten från Il Nutrimento inspireras av det...
...sallader och soppor. Dess typiska smak och intensiva arom avnjuts bäst genom att doppa lite bröd i den. Den extra jungfruolivoljan "OLIOTOLA", kallpressad från oliver odlade på Sicilien (Italien) och ofiltrerad, är en 100% italiensk produkt. Skördetiden är från oktober till november, oliverna plockas för hand och förs omedelbart till oljemöllan där de mals varje kväll för att säkerställa en mycket låg syrahalt och bevara alla dess värdefulla komponenter och dess karaktäristiska smak, typisk för den sicilianska oljan.

europages-appen är här!

Använd vår förbättrade leverantörsökning eller skapa dina förfrågningar på språng med den nya europages-appen för köpare.

Ladda ner i App Store

App StoreGoogle Play